26-åringen har innrømmet å ha møtt to av jentene i Bergen, og forgrepet seg seksuelt på dem. De åtte andre skal ifølge politiet være ofre for seksuelt krenkende atferd på internett eller telefon.

Etter at 26-åringen ble avslørt mens han forgrep seg mot en 14 år gammel jente på et handikaptoalett på Bystasjonen i januar, begynte politiet å kartlegge om den tidligere overgrepsdømte mannen hadde hatt kontakt med flere unge jenter.

Svaret var ja. Etter å ha gjennomført dommeravhør med over 30 barn fra hele Norge, har politiadvokat Magne Kvamme Sylta siktet 26-åringen fra Sunnhordland for ulike former for seksuelle overgrep mot ti jenter.

Erkjenner sex-overgrep

26-åringen har innrømmet at han hadde sex med jenten fra Bystasjonen, også før hun fylte 14 år. Han er derfor siktet for seksuell omgang med barn under 14 år og under 16 år.

Han erkjenner også å ha forgrepet seg mot en annen jente under 16 år, dette på Clarion Hotel Admiral i Bergen sentrum.

— Min klient erkjenner delvis straffskyld for noen av forholdene han er siktet for. Den ene jenten skal imidlertid ha gitt uttrykk for at hun var over 16 år, sier advokat Knut Magnus Haavik, som forsvarer mannen.

Ved å undersøke trafikkdata fra 26-åringens mobiltelefon, fant politiet frem til rundt 50 jenter han har hatt kontakt med de tre siste månedene før han ble pågrepet i januar. Den yngste jenten han har vært i kontakt med, var 12 år gammel.

Den varetektsfengslede sunnhordlendingen erkjenner å ha vært i kontakt med en rekke jenter via chat på internett og mobiltelefon, både for å forsøke å møte dem, og for å få nakenbilder.

Dømt for flere overgrep

Overgrepene han nå er siktet for, skal ha skjedd fra høsten 2006 til han ble tatt på fersken i januar.

Mannen er tre ganger tidligere dømt for overgrep mot mindreårige jenter:

  • I 2004 ble mannen domfelt for å ha hatt samleie med to barn under 14 år, og tre barn under 16 år. Han ble dømt til fengsel i to år og seks måneder, men bare noe over halvparten av straffen ble gjort ubetinget.
  • Bare fem måneder etter dommen sendte han rundt 20 meldinger til den 14 år gamle lillesøsteren til et sine tidligere ofre, og ba henne sende nakenbilder av seg selv i bytte mot penger og kontantkort. Han ble dømt for dette i september 2005.
  • Tre måneder seinere måtte han igjen møte i retten, og ble dømt for å ha bedt en 13-åring ta nakenbilder av seg selv og en venninne.
  • I juli i fjor fikk 26-åringen prøveløslatelse fra fengselet. Ifølge politiets siktelse gikk det bare fire måneder fra han ble løslatt til han igjen begynte å forgripe seg på unge jenter.
ET AV ÅSTEDENE: En varetektsfengslet 26-åring har innrømmet at han forgrep seg mot en mindreårig jente på dette hotellet, Clarion Hotel Admiral.
PAUL S. AMUNDSEN