Nylig møtte mannen i 40-årene i Hardanger tingrett og ble dømt til fengsel i ni måneder for seksuell omgang med barn under 14 år. Det straffbare forholdet skjedde natten etter et bryllup for over ti år siden. Da var mannen kjøkemester i bryllupet. Han hadde ansvar for å se til at bryllupet gikk sømmelig for seg, at taler ble holdt og at det kom mat og drikke på bordet.

I retten fortalte han at han drakk betydelige mengder alkohol og var godt påseglet da han kom tilbake til huset der han skulle overnatte.

— Angrer mye

På et rom ved siden av hans lå en mindreårig gutt og sov. Han bodde i huset. Kjøkemesteren gikk på rommet hans og la seg i sengen. Der misbrukte han gutten seksuelt. I retten forklarte mannen at han trodde at gutten sov. Gutten har hatt det vanskelig i ettertid.

Retten er usikker på om mannen kunne ha blitt straffet for forholdet, hvis han ikke hadde tilstått. Han angrer svært mye på det han har gjort, fremgår det av dommen.

Har god jobb

I skjerpende retning mener retten at mannen begikk et alvorlig tillitsbrudd mot den fornærmede sin familie, der han overnattet. Gutten har et særlig krav på ro og trygghet i sitt eget hjem, mener retten.

Mannen er også dømt til å betale oppreisningserstatning på 75.000 kroner til fornærmede, som i dag er i 20-årene. Han må også betale erstatning 7540 kroner. Den dømte mannen har en god stilling og tjener godt.