Bergen tingrett har nå dømt 51-åringen til to år og fire måneders fengsel. Straffen er svært streng, og et halvt år lenger enn aktors påstand. Hun krevde 20 måneders fengsel.

Dro til Syden

Den skrekkelige historien begynner et sted i Hordaland sommeren 2002. En kvinne får beskjed om at kreftsykdommen er ute av kontroll. Legene mener hun kun har kort tid igjen å leve.

Kvinnens tidligere kjæreste stiller opp i den vanskelige situasjonen. Han hjelper sin eks-samboer med ulike gjøremål.

På grunn av sykdommen makter ikke kvinnen å ta sin datter med på en planlagt sommerferien. Den 15 år gamle jenten blir svært lei seg.

Da tilbyr kvinnens tidligere samboer å følge 15-åringen til Syden. Kvinnen vil egentlig ikke la de to reise sammen, men ettersom hun ikke klarer det selv, gir hun datteren lov.

Den 12. august 2002 reiser 15-åringen og stefaren til Middelhavet.

Dagen etter misbruker han henne på det groveste.

«Jeg vil ikke»

I retten forklarte jenten at hun og stefaren gikk på diskotek. 51-åringen hadde drukket jevnt hele dagen, og på utestedet spanderte han en drink på jenten.

Den 15 år gamle jenten drakk flere drinker på diskoteket. Da hun kom tilbake til hotellet var hun svært beruset. Hun kastet opp, og la seg på sofaen for å sove.

Stefaren satt seg ned for å trøste henne. Etterpå bar han stedatteren ut på soverommet. Her misbrukte han henne.

Jenten klarte ikke å stoppe stefaren. Hun ville gi klar beskjed, men maktet ikke. Det eneste hun fikk ut var: «Jeg vil ikke». Stefaren fortsatte likevel.

De neste dagene snakket hun og stefaren om det som hadde skjedd. Han innrømmet å ha misbrukt henne, men ba henne om ikke å fortelle det til noen.

Stefaren sa det vil ødelegge for moren å få vite om overgrepet når hun var så alvorlig syk.

I løpet av ferien kom stefaren gjentatte ganger inn til stedatteren etter at hun hadde lagt seg. Han befølte henne, og sa han ønsket å ligge ved siden av henne. Jenten var da edru, og avviste stefaren.

Bare en spøk

På flyet tilbake til Norge nektet plutselig stefaren for å ha hatt samleie med stedatteren. Han sa at det hele hadde vært en spøk.

Den forklaringen ga han også til dommerne i Bergen tingrett. Han hadde løyet om overgrepet for å gi stedatteren en lærepenge. Hun skulle skremmes fra å drikke så mye alkohol igjen.

Retten festet ikke lit til mannens forklaring. De mente den versjonen jenten hadde gitt til moren da hun kom hjem, var den sanne.

«Tiltaltes opptreden er også særdeles skjerpende ved at han på en kynisk måte brukte morens kreftsykdom, og derved morens sårbarhet, for å få fornærmede til ikke å fortelle om overgrepet», heter det i dommen.

Stefaren ble dømt både for overgrepet, og for å ha misbrukt tillitsforholdet mellom ham og stedatteren.

Den 15 år gamle jenten fikk store psykiske problemer som følge av misbruket. Moren hennes er nå død.

Bergen tingrett mener at jenten har krav på erstatning, og har dømt 51-åringen til å betale henne 120.000 kroner.