Overgrepene skjedde i en av Bergens nabokommuner fra 1997 til 2001. Allerede for fem år siden fortalte jenten bestemoren sin om overgrepene, men ble da kjeftet på av både henne og overgriperen.

Deretter gikk det tre år før hun torde å fortelle foreldrene om hva bestefaren gjorde mot henne. Foranledningen var at familien skulle på besøk til besteforeldrene.

Det var under disse besøkene misbruket skjedde. Enten i besteforeldrenes hus, eller mens jenten og lillebroren var med bestefaren ut i båt.

Bestefaren har hele tiden nektet for at han har forgrepet seg mot barnebarnet sitt, og fikk støtte av sin kone. Retten fant det skjerpende at bestefaren fremstilte barnebarnet som en jente som «bød seg frem» og ville vise seg frem naken. Dessuten reagerte retten sterkt på at bestefaren behandlet jenten som en løgner og kjeftet på henne da hun fortalte bestemoren om overgrepene.

Mandag ble den 72 år gamle bestefaren dømt til to og et halvt års fengsel i Midhordland tingrett. Han ble også dømt til å betale jenten 100.000 kroner i erstatning.