«Norsk Tjenestemannslag tilbyr bestikk til spesialpris» står det på et tilbudsskriv som ble sendt ut til samtlige av landets 46.000 medlemmer sammen med fagbladet Aktuell.

Postordrefirmaet International Trade Service (ITS) fra Vest-Agder har også tatt i bruk navnene til Norsk Sykepleierforbund og Handel og Kontor uten tillatelse.

Tar avstand

Norsk Tjenestemannslag har sendt ut et rundskriv til sine medlemmer der de tar avstand fra tilbudsskrivet.

— Vi sa nei til firmaet på forespørsel om de kunne bruke vårt navn. Vi vil ikke bruke våre kanaler til å markedsføre produkter som ikke har noe med fagforeningsmedlemskap å gjøre, sier 2. nestleder i fagforeningen, John Leirvaag.

I Hordaland har tilbudet havnet i 3.700 postkasser.

Selger piratvarer

Bergens Tidende skrev mandag om medlemmene i Fagforbundet i Hordaland som hadde latt seg lure til å kjøpe tyrkiskprodusert bestikk som ifølge annonsen kom fra det anerkjente produsentdistriktet Solingen i Tyskland.

Også Norsk Jernbaneforbund har videreformidlet tilbudsskrivet til sine 7.200 medlemmer.

Laila Johanne Eri Nesbø, som driver International Trade Service sammen med sin mann, sier at de er i dialog med de forbundene som føler seg misbrukt.

— Vi trykker i utgangspunktet ikke navn på noen uten at det foreligger klarering. Men jeg kjenner ikke detaljene omkring disse tilfellene, sier hun.

FAKSIMILE: Bergens Tidende skrev mandag om medlemmene i Fagforbundet i Hordaland som hadde latt seg lure til å kjøpe tyrkiskprodusert bestikk.