— Han er helt frisk og i god form. Vi har vært heldige, sier Ibrahim Ahmed, far til toåringen som søndag morgen ramlet ut av et vindu i tredje etasje på Møhlenpris.

I går ble vesle Abdi skrevet ut fra Haukeland Universitetssykehus der han har ligget til observasjon. Guttungen er grundig sjekket. - Han er helt frisk, bedyrer en lykkelig far.

Møt Abdi i denne BTV-reportasjen

Mørbanket, men hel

Hovedpersonen selv gråter, gretten og nyvåknet fra ettermiddagsluren. Pappa dikker og muntrer opp, men gutten vil aller helst ha fotografens blits og er utrøstelig.

Mamma tar gutten på fanget og tørker tårer. Abdi vræler og peker på fotografen.

Bortsett fra skrapen på lillefingeren er det ikke synlige merker etter fallulykken. Men muskulaturen er mørbanket og Abdi vegrer seg mot å stå på egne ben.

— Han kan stå, men vil ikke gå mer enn noen skritt, sier faren.

Så tar han gutten på armen og viser åstedet for fallet.

— Min kone vasket inne på soverommet, mens guttene lekte på stuen. Soveromsvinduet sto åpent. Da hun var inne på kjøkkenet for å skifte vann i bøtten, smatt Abdi inn. Raskt klatret han opp i en seng og videre opp i vinduskarmen.

— Han må ha falt utfor med en gang, sier Ibrahim.

Barnesikringen på plass!

Så trekker han gardinen til side og viser at barnesikringen er kommet på plass. Ingen flere toåringer skal ramle ut av dette vinduet!

— Vet dere hvordan han traff asfalten?

— Nei. Min kone som kom først til, fant ham liggende på magen. Men vi vet ikke hvordan han traff.

Siden søndag har det vært utallige telefoner. Historien om mirakelet har spredd seg blant venner og familie både i Norge og Somalia.

Ibrahim kom til Norge for fire år siden. For ett år siden fulgte konen Fowziyo og de to barna Mohamed og Abdi etter. Nå kjører Ibrahim taxi i tillegg til at han har en vaskejobb i helgene. Fowziyo som var lærer i Somalia. går på norskkurs. Barna går begge i Rosetårnet barnehage.

Om møtet med det norske helsevesenet har Ibrahim bare godord:

— Det var veldig bra og vi er takknemlig for all hjelp vi har fått, sier han.

Silje Katrine Robinson