TORE SEVHEIM

Sjette februar var terminen for Andrea. Foreldrene Odd Trygve Kvalvåg og Kjellrun Heggernes fikk en uventet beskjed etter ultralyden i november. Andrea tok ikke nok næring til seg, og måtte ut for å øke sjansene for å overleve.

— Det var spennende dager. Hun hadde bedre sjanse for å overleve utenfor magen, sier Kjellrun.

Andrea ble født etter et vellykket keisersnitt. 28 centimeter lang og 470 gram tung var hun fortsatt ikke minst på sykehuset. Åtte dager senere og 63 gram lettere ble hun fjorårets minste barn på Haukeland Universitetssykehus.

Utrolig

— Vi hadde ikke trodd at hun skulle være så sensasjonell. Det er rart å ha et barn som er så lite. Helt utrolig at det er mulig, sier Odd Trygve.

Den danske legen på sykehuset kalte Andrea bare for «mirakelpiken». Tre måneder senere er hun endelig gjenforent med familien hjemme på Lindås. 2200 gram tyngre og 15 centimeter lengre.

— Nå er hun som et nyfødt barn, selv om hun er tre måneder, sier den stolte moren.

I nesten tre måneder har lille Andrea ligget i kuvøse på sykehuset. Det har vært en påkjenning for familien.

— Det har vært en tøff tid. Jeg har pendlet til byen annenhver dag. Å jobbe har vært pyton i den perioden. Jeg tenkte kun på henne, forklarer Odd Trygve.

Bekymret

Oppholdet på sykehuset har vært så å si uten komplikasjoner. Likevel har foreldrene vært bekymret, for mange ting kunne gå galt.

— Hjerneblødning og problemer med tarmsystemet er noe av det som kan gå galt. Når den første skittbleien kom gråt jeg av glede. Det er litt spesielt, sier moren.

Foreldrene skryter av personalet på sykehuset.

— Roen pleierne hadde selv når alarmen gikk, fikk oss til å føle oss trygge og rolige, sier hun.

Nå er familieroen endelig tilbake i hjemmet på Vågseidet.

— Endelig kan vi igjen få gjøre små hverdagslige ting som å spise felles frokost og middag.

GLADE FORELDRE: Odd Trygve Kvalvåg og Kjellrun Heggernes er glad for at Andrea (3 mnd) nå endelig er hjemme.<br/>Foto: RUNE SÆVIG
8 MINUTTER GAMMEL: Dette bildet av Andrea ble tatt 8 minutter etter fødselen.