Hege gikk kveldstur med den tibetanske spanielen Mira da en Mercedes kom opp på siden. I neste øyeblikk hørte Hege at hunden som gikk rett bak, skrek.

Mira var blitt skutt.

Hendelsen skjedde midt på hovedveien på Nedre Nattland (se kart) i Bergen mellom klokken 22 og 23 mandag.

— Han rullet sakte opp til oss og så på oss. Jeg lurte på om han skulle si noe. Han var bare en meter unna. Hadde han åpnet døren, ville han truffet meg, sier Hege som ikke vil ha etternavnet i avisen i frykt for gjerningsmannen.

Tror det var tilfeldig

Heges venninne som har samme type hund,gikk i nærheten, men de ble ikke rammet.

Trolig brukte gjerningsmannen softgun eller luftgevær. Han satt i gammel, hvit Mercedes med sotete vinduer, og var vinterkledd,lys i huden, men mørkhåret.

— Vi har ingen fiender. Jeg tror at dette var tilfeldig. Detsier litt om hvor syk verden kan være når det går utover forsvarsløse dyr, sierHege.

Detsier litt om hvor syk verden kan være når det går utover forsvarsløse dyr. Hege

Hun sier at de merket seg Mercedesen i minuttene før skytingen. Det kom mye lyd fra motoren - og bilen stoppet i nærheten, snudde og kom tilbake.

Det skal ha vært en ung mann i 20-årene kjørte opp til Mira. Han forsvant i retning Sædalen, etter å ha gitt bånn gass.

Bilen hadde også en kollisjonsskade bak, en ripe det virket som eieren hadde prøvd å fikse selv.

Dyrlege: - Aldri vært borti før

I dag var Hege hos dyrlegen. Såret på ryggen begynte åhovne opp.

— Dette er en alvorlig sak som må politianmeldes. Det har værtnoen tilfeller av mishandling av katter i Bergen, og vi finner av og tilluftgevær-kuler i katter. Men dette har jeg aldri vært borti før, sier veterinær HildeGrov hos Veterinærvakten.

Operasjonsleder Frode Kolltveit i Hordaland politidistrikt bekrefterat de har snakket med eieren. Saken er ikke formelt anmeldt ennå.

— Det er forferdelig hvis noen holder på slik. Dette er heltnytt for meg - jeg har ingenting å sammenlikne med. Denne saken vil bliprioritert, sier han.

Politiet: - Ring oss!

Kolltveit sier at hundeeiere i Bergen ikke skal være redd for å gå utom kvelden.

— Hvis hun ser bilen igjen, må hun hive seg på telefonen. Hvisnoen kommer borti liknende episoder, må de også slå på tråden til oss,oppfordrer operasjonsleder.

Imens ligger Mira hjemme og prøver å ta seg inn.

— Hunden var det fint. Hun er bedøvet og litt slapp. Vi vetikke om hun vil få varige men, men det kan jo gå utover psyken.

Hege har følgende beskjed til mannen som skjøt:

— Jeg håper hantenker seg om. Hunden min har ikke gjort noen noe.

Vet du noe? Send MMS/SSM til 2211, eller skriv e-post