— Såpebobler var det vakreste Monica visste. Dette er min måte å hedre henne på, sier Tirill Langleite.

Familievennen til drepte Monica Iselin Didriksen står søndag formiddag alene utenfor Oslo Domkirke og blåser såpebobler ut over alle blomstene, lysene og kortene som lagt ned etter terrorangrepet 22. juli. Rundt en blomsteroppsats plasserer hun mange titalls små beholdere med såpeskum slik at de som vil kan ta del i hyllesten.

Samlet i Oslo

Monica Iselin Didriksen fra Fana i Bergen ble drept på Utøya, og i helga er hennes etterlatte i Oslo for å delta i den nasjonale minnemarkeringen.

— Monica hadde plass til alle, uansett form eller farge. Hun pleide å sende gode tanker opp i sfæren gjennom såpebobler. Slik har såpebobler nå fått en ny dimensjon. Alle bør prøve det, det er helt fantastisk, forteller Langleite til adressa.no.

Såpebobler i begravelsen

Under begravelsen hennes i Fana kirke 10. august ble det delt ut beholdere med såpeskum, og kisten ble båret ut gjennom en himmel fylt med såpebobler.

— Nå er det viktig at vi fortsetter Monicas kamp for en rettferdig verden. Vi må stå på barrikadene og vi må spre varme ord slik at ikke hatet får grobunn, sier Langleite.