BJARNE KVAM bjarne.kvam@bt.no

Fredag er dermed Kvamskogen er av Bergens største «drabantbyer». Kombinasjonen av påskefri, fantastisk vær og fortsatt godt skiføre er uslåelig. Og heller enn å fordele seg jevnt utover til Bergsdalen, Hamlagrø, Voss, og andre fine skiområder, ønsker åpenbart alle bergensere på død og liv å klumpe seg sammen på Kvamskogen.

— Jeg tror det er 30.000-40.000 mennesker her i dag, sier disponent Bergesen i Furedalen Alpin. Lang bilkø I 12-tiden var det fortsatt en jevn kø av biler opp til bergensernes Ski-Eldorado.

— Været er flott, det renner fortsatt på med biler. Dette er den dagen i året da det er desidert mest folk her, sier den erfarne Kvamskogen-mannen.

Han tviler på at det er plass nok til alle bilene som ønsker å parkere i Furedalen-området.

Daglig leder Fredrik Tønjum i Eikedalen Skisenter AS er enig i at dette er årets mest folkerike dag på «Skogen».

— Her i Eikedalen har vi plass til ca. 3000, men på Kvamskogen totalt er antallet det mangedoble, sier Tønjum til Bergens Tidendes nettutgave.

— Her er det nydelig nå. Det er flott sol og stille vær. I tillegg til alle i løypene er det mange som bare sitter og koser seg i solen, sier Tønjum. Norges fjerde største hytteområde Kvamskogen er Norges fjerde største hytteområde, med ca. 2000 hytter. I tillegg kommer mange campingvogner, og selvsagt alle dagsturistene, som utgjør den største gruppen.

Bergenserne kjører i kø opp til «Skogen» - og i kø hjem igjen.

— 98 prosent av bilene som passerer oss, kjører til Kvamskogen, sier poilitiførstebetjent Stig Slaatten ved Arna og Åsane politistasjon. I formiddagstimene stod hans politipatrulje i Trengereidkrysset og passet på at alt gikk greit. Og det gjør det.

— Men vi ser at enkelte bilførere sinker trafikken. Vi prøver å luke ut de som lager lange køer, slik at trafikken flyter, sier Stig Slaatten til Bergens Tidendes nettutgave. Treg tur hjem igjen Så spørs det hvordan det går når alle skal hjem igjen, samtidig. En bilist BTs nettutgave snakket med, hevder at hans rekord er halvannen time i kø ... og det var bare fra Furedalen til Eikedalen, noen få kilometer ....

PÅSKEMAT: Påskefri, fantastisk vær og godt ski- og grillføre! Påsketuristene koser seg i solen på Kvamskogen. Skjærtorsdag fant Jan Vidar Lie og datteren Ingrid frem grillen. (FOTO: JAN M. LILLEBØ)