Tvedt var den ubestridte kongen av løpet «Stoltzekleiven Opp» i Sandviken. Ingen har slått løyperekorden hans på 8.13, som ble satt i 1995.

Tvedt omkom under en treningstur på Gullfjellet i går. Nå ønsker idrettslaget Varegg å hedre Gular-løperen.

Støtte til de etterlatte

– I samarbeid med Gular ønsker vi å ære Jon Tvedt med et spontant minneløp i Stoltzen kommende helg. Vi tror dette kan være en fin måte å hedre Tvedt, og en god måte for folk å delta i sorgen på, sier Owen Westergård, leder for Vareggs fleridrett.

Detaljene om løpet er ennå ikke helt på plass, men Westergård sier mer informasjon vil komme i løpet av kort tid.

– Startkontingenten for løpet vil gå uavkortet til de etterlatte som nå har kommet i en vanskelig situasjon etter å ha mistet sin far og forsørger, sier Westergård. Tvedt etterlater seg tre barn.

Det har kommet forslag om at «Stoltzekleiven Opp» bør omdøpes og kalles opp etter Jon Tvedt.

– Det er vanskelig å ta stilling til et slikt forslag så kort tid etter ulykken. Men Tvedt vil nok uansett få en markering i løypen, som kan bli stående, sier Westergård.

Det er opprettet flere Facebook-grupper til minne om løperen, og én av dem foreslår altså at «Stoltzekleiven Opp» skifter navn.

«Tvedt var en eksepsjonell utøver som utklasset sine konkurrenter i Stoltzekleiven Opp. Ingen person assosieres mer med løpet enn han. For at vi alltid skal huske han som det idrettsmenneske han var, og alltid la han løpe ved siden av oss, bør Stoltzekleiven Opp skiftes til hans minne», skriver initiativtakeren til gruppen på Facebook.

Her kan du sende dine kondolanser i forbindelse med Jon Tvedts bortgang.

Jon Tvedt trente mye på Gullfjellet. Her er han på en treningstur i samme område som der han omkom søndag. Bildet er tatt i fjor høst.
HELGE SUNDE