Brødrene hadde bare fått en berggylte på kroken. De var ikke særlig fornøyd med fisketuren. Ikke før de plutselig fikk en litt uvanlig fangst.

— Jeg hadde akkurat dratt opp enda en berggylte da en mink tittet frem fra en steinur og la på svøm mot fisken. Det var tydelig at han hadde sett fisken og hadde lyst på den. Han var nok en ganske ung mink for han var ikke noe sky, sier Erik Krohn-Hansen.

Utholdende mink

Etter en kort og målrettet svømmetur tok minken et godt tak rundt Berggyltens hode - og nektet å slippe.

— Vi ble litt bekymret fordi vi trodde den hadde bitt seg fast i kroken siden den hang så godt på. Vi holdt fisken og minken en stund over vann mens vi tenkte over om vi skulle ringe Viltnemnda eller ta hånd om dette dyret selv, sier Patrick Tuntland, broren til Krohn-Hansen.

Bet på for andre gang

Mens de tenkte på land, svømte minken tilbake dit den kom fra med fisken og snøret på slep. Krohn-Hansen rykket til i fiskesnøret og ut fra steinrøysen kom bare fisken.

Det falt ikke i god jord hos minken. Han tittet igjen frem fra steinrøysen og satte kursen mot berggylten. Vel fremme bet han seg fast i fiskens buk.

Guttene ville teste minkens krefter og holdt fisken og minken over vannet. I rundt 15 minutter kjempet minken for middagsmaten sin. Tuntland fotograferte og filmet hele seansen.

— Etterhvert «minket» det nok litt på kreftene for til slutt slapp han taket. Vi bestemte oss da for å hive Berggylten til han. Vi følte han fortjente å få litt lønn for strevet, sier Tuntland.

MÅLRETTET: Minken visste hva den ville ha for den svømte rett bort til berggylten og bet seg fast.
PATRICK TUNTLAND
BESTEMT: Minken hadde tydeligvis svært lyst på Berggylte til middag og ga seg ikke før han fikk det. Tobias Martens var med på den litt uvanlige fisketuren.
PATRICK TUNTLAND