Politiet opplyser til NTB at en miniubåt, en såkalt ROV, vil bli satt inn i søket onsdag eller torsdag denne uken. Lastebilen ligger trolig på 75 meters dyp, og politiet antar at den 36 år gamle sjåføren er i eller ved bilen.

— Lastebilen er lokalisert ved at det er oppdaget oljesøl og luftbobler i sjøen. Vi leter fremdeles etter den antatt omkomne, sier politioverbetjent Bjørn Inge Aarsand i Hordaland politidistrikt.

Det ble søkt etter den savnede lastebilsjåføren fredag, lørdag og søndag.

— Det er ikke gjennomført nye søk i dag. Nå er det opp til politiet å vurdere hva som skal skje videre, sa Stig Hope i Kinsarvik Røde Kors til BT i går.

RØDE KORS-SØK: Mannskaper fra Kinsarvik Røde Kors gjennomførte overflate- og strandsøk mellom Lofthus og Børve frem til klokken 14 i dag. Bildet er fra letingen fredag.
JAN M. LILLEBØ

Fullastet med stein

Lastebilen, som var fullastet med stein, kjørte av riksvei 13 langs Sørfjorden ved Deildo, tre kilometer sør for Lofthus fredag. Sjåføren, Stein Eirik Svoldal Karlsen (36), er savnet og antatt omkommet.

Etter ulykken fredag ble det satt i gang leting med i alt syv dykkere, men de fant ikke noe i den svært dype fjorden.

Et helikoptersøk lørdag formiddag var resultatløst, og ulykkesgruppen til Statens Vegvesen, som undersøkte området senere lørdag formiddag, gjorde heller ingen funn.

Fant bare oljesøl

Søndag stilte det lokale Røde Kors med båt og mannskap og søkte i fire timer i området mellom Lofthus og Børve.

— Vi søkte både langs strandlinjen og utover et litt større område, med hovedfokus på der lastebilen forsvant. Det ble ikke funnet noe, sier Hope.

Riktignok ble det registrert oljesøl ca. 100 meter fra land, på et sted der fjorden er 75 meter dyp. Oljesølet kan tyde på at lastebilen ligger i det området.

Den savnede Stein Eirik Svoldal Karlsen (36) er samboer og har et lite barn.