— Jeg forsøkte å ta ut 1300, men fikk 700 kroner, sier Alf Petterson opprørt.

Han var ikke den eneste kunden som fikk problemer i Sparebanken Vests minibank på jernbanen i dag.

— Jeg snakket med flere som opplevde det samme. En stund sto det noen veldig forvirrede japanske turister rundt her, sier Petterson.

bt.no i fellen

Så langt han klarte å se, oppsto det bare problemer ved uttak på mer enn 700 kroner.

Han gikk i banken og ga beskjed, og ba om pengene som manglet.

— De sa bare at hvis de klarte å finne ut av feilen, skulle jeg få penger inn på konto, sier han.

Mest opprørt er han over at minibanken nesten en time etter at han ga beskjed, fortsatt er åpen.

— De burde jo bare stengt den med en gang, sier Petterson.

Oppgitte svensker

For å sjekke om problemet gjelder alle kunder, forsøker bt.no å ta ut penger. 300 kroner blir bestilt, og kommer ut. Men når vi ber om 1000 kroner, får minibanken problemer. Ut kommer tre 200-lapper og en hundrelapp. Altså 300 kroner for lite.

Et svensk par kommer frem til minibanken, taster kode og beløp, og blir deretter stående og kikke forvirret på resultatet.

— Jeg ba om 900 kroner, men fikk bare 600, sier Elisabet Morén, lettere oppgitt.

Mens bt.no snakker med Morén, kommer en vekter og går inn i rommet bak minibanken. Sekunder senere er gir skjermen beskjed om at minibanken foreløpig er ute av drift.

Informasjonsdirektør Jørn Lekve beklager problemet kundene er blitt utsatt for, men lover at alle skal få pengene sine tilbake så fort som mulig.

— Dette kan dreie seg om en kombinasjon av at feil valør er lagt i minibankkasettene, og en programfeil i minibanken, sier Lekve.

Pengene kommer på konto

Banken er allerede i gang med å sjekke hvor mange kunder som er rammet.

— Vi kan se hvilke kunder det er snakk om, hvor store beløp de har bedt om og hva de har fått ut. Alle vil automatisk få overført det manglende beløpet til sin konto. Arbeidet starter i dag, og fortsetter på mandag. Så pengene vil nok være på plass tidlig i neste uke, sier han.

Sparebanken Vests minibanker ivaretas i det daglige av Hafslund. Dette er ifølge Lekve en del av årsaken til at det tok tid før minibanken ble stengt.

— Det tok litt tid før vi ble kjent med problemstillingen. Deretter måtte Hafslund varsles og komme seg til minibanken, forklarer informasjonsdirektøren, som lover at også bt.no skal få tilbake sine 300 kroner.

— I hvert fall så lenge du lover å ikke bruke dem bare på brus og snop, humrer han.

I BANKEN: Håkan Almquist og Elisabet Morén fikk ut for lite penger i minibanken. Her forklarer de for Berit Steffersen hos Sparebanken Vest hva som har skjedd.
eirik brekke
OPPRØRT: Alf Petterson fikk ut 300 kroner for lite i minibanken på jernbanen. Flere minibankkunder opplevde det samme i formiddag.
LIV SOLLI OKKENHAUG