Mannen (44) som søndag ble knivstukket i en kommunal leilighet i Arna viser tegn til bedring. Han betegnes nå som alvorlig skadet, opplyser Haukeland sykehus til BT.

Offeret ble stukket med kniv i magen. Både søndag og mandag ble skadene hans vurdert som livstruende og kritiske.

Påberoper seg selvforsvar

En 34-åring har innrømmet ugjerningen. Han sitter i politiets varetekt, men hevder han handlet i selvforsvar. Knivstikkingen skjedde i leiligheten til 34-åringen, som ligger i nærheten av Lone Camping.

Mandag formiddag ble ytterligere en person pågrepet i saken. Dette er en mann i 40-årene.

Politiet i Åsane har avhørt 34-åringen og en kvinne i 20-årene som også var i leiligheten den aktuelle dagen, i tillegg til flere andre vitner.

— Det er tidlig i etterforskningen, og vi har ikke avhørt fornærmede som er hardt skadd på sykehus, sier politioverbetjent Nils Inge Romslo.

Onsdag vil 34-åringen bli fremstilt for varetektsfengsling, sier påtaleansvarlig jurist, politiadvokat Line Skjengen, til BT.

— Vi vil be om tre ukers fengsling med brev- og besøkskontroll. Innen tre uker bør vi ha klart å avhøre fornærmede, sier Skjengen.

Kvinnen og mannen som har vært pågrepet i tillegg til 34-åringen, er nå begge løslatt.

— For alle de tre er spørsmålet om det foreligger nødverge, sier Skjengen.

Kjent rusmiljø

Den siktede 34-åringen har forklart at han hadde besøk i sin leilighet av en kvinne og en annen mann, i tillegg til fornærmede, da stemningen ble aggressiv i leiligheten. Boligblokken er en kjent adresse for politiet. Det er også siktede og fornærmede, ifølge Romslo. De skal tilhøre et rusmiljø.

Det har ikke lyktes BT å få kommentar fra den siktedes forsvarer.

Kvinnen som sitter pågrepet, skal ikke fysisk ha deltatt i voldshandlingene, ifølge hennes forsvarer Fredrik Verling.