Hun passerte bilen i 80-sonen i Selviktunnelen på vei fra Åsane og inn til sentrum i halv ni-tiden tirsdag kveld.

— Det første jeg tenkte var det at de så litt farlig ut. Jeg hadde aldri funnet på å frakte noe på denne måten selv, sier hun.

Hun holdt først god avstand, for så å passere bilen raskt.

— Det var jo en veldig fin bil. Jeg tenker at hvis man har råd til en så fin bil, så har man sikkert også råd til levering, sier hun.

— Ser ikke bra ut

Hun får støtte i at dette ikke er en optimal løsning fra Arne Aase, distriksleder for Trygg Trafikk Hordaland.

— Jeg fatter ikke hva folk tenker på noen ganger. Man skal huske at man faktisk er ansvarlig for de eller det som blir skadet dersom ulykken er ute. Dette ser ikke bra ut, sier han.

Ifølge regelverket skal alt sikres forsvarlig. Skulle Aase gjort denne sikringen selv, ville han i hvert begynt med å legge lasten flat.

— Så ville jeg festet det skikkelig godt. Dette ser jo ikke ut til å være festet i det hele tatt. Det ser ut som om det bare er stappet ned bak setene, sier han.

- Ekstra farlig i høy fart

Moltu så heller ingen lastestropper eller lignende. Hun tror det må ha vært en tung last.

— Det var så mye vind ute i kveld. Hadde det vært en lett last, hadde den nok forsvunnet av gårde. Kanskje de hadde kjøpt noen skap på Ikea? Det var i hvert fall innpakkede varer, sier hun.

Særlig kritikkverdig mener Aase det er at bilen kjørte på en motorvei.

— I så høy fart er dette ekstra farlig. Jeg forstår godt at folk reagerer, sier han.

Han anbefaler folk å holde god avstand til biler med lignende last.

— Heldigvis er det sjelden man ser så grove tilfeller, men om det skjer er det viktig at man holder god avstand både foran og bak. Man bør heller ikke legge seg til siden for en bil med uforsvarlig sikret last, sier han.