Nå risikerer 20-åringen å måtte betale mer enn en million kroner i erstatning og oppreisning etter voldsepisoden som kostet Ole Martin Kristensen (27) livet.

Kristensen, som bodde i Bergen, var på kurs i regi av arbeidsgiveren Redningsselskapet i Stavern da han døde.

På kurs i Stavern

Han hadde valgt å tilbringe frihelgen midt i toukerskurset på hotell i byen sammen med kjæresten. Kvinnen var gått tilbake til hotellet, og Kristensen ble sittende ved et bord sammen med en kameratgjeng de hadde møtt på en pub like ved.

Overvåkingsvideoen fra puben viser at 20-åringen og Kristensen bøyer seg over bordet og snakker sammen, at 20-åringen gestikulerer med armene og at de to peker mot hverandre. Så faller slagene.

Ti ganger skal 20-åringen ha slått Kristensen i hodet og halsen, med knyttet hånd og med albuen. Kristensen ble fraktet til sykehus, men døde av skadene han hadde fått i hodet.

Nå er 20-åringen tiltalt for legemsbeskadigelse med døden til følge, som har en strafferamme på åtte års fengsel.

Regresskrav fra forsikringsselskap

I tiltalen har førstestatsadvokat Arnfinn Hval i Vestfold og Telemark tatt forbehold om at det vil bli krevd 1.021.000 kroner i erstatning til forsikringsselskapet If.

Kristensen var forsikret gjennom arbeidsgiveren, og summen er betalt ut til foreldrene hans.

— Dette vil forsikringsselskapet nå kreve tilbakebetalt fra den tiltalte, sier Hval.

I tillegg er det tatt forbehold om at det vil bli krevd oppreisning til Kristensens foreldre. Ifølge bistandsadvokat Monica Thon Nygaard er foreløpig ikke avgjort hvor stort dette kravet vil bli.

20-åringen innrømmet kort tid etter at han ble pågrepet at han hadde slått Kristensen, men har forklart at det var en provoserende bemerkning fra voldsofferet som utløste slagene.

Ifølge forsvarer Tollef Skobba har han ennå ikke tatt stilling til om han vil erkjenne straffskyld når rettssaken kommer opp i Larvik tingrett i mars.