På et lukket nachspiel ved Norges Handelshøyskole i fjor høst ble 29-åringen bitt i øyet av en medstudent. Basketaket oppsto da 29-åringen nektet å forlate lokalet.

29-åringen slo tiltalte med knyttneve i ansiktet, og medstudenten reagerte umiddelbart med å bite ham i øyenbrynet.

Krevde 36 millioner

Den 23 år gamle medstudenten sto tiltalt da saken startet i Bergen tingrett forrige uke.

29-åringen hadde da regnet seg frem til et fremtidig inntektstap på 15,9 millioner kroner og 20 millioner kroner i oppreisning .

Mannen begrunnet kravet med at han kanskje ikke klarer å gjennomføre sitt masterstudium og få en godt betalt lederjobb i næringslivet.

Han forklarte at han fikk infeksjon i såret og utviklet psoriasis etter bittet.

— Begrenset skade

I dommen fra Bergen tingrett, som kom i dag, blir millionkravet avvist. Retten peker på at skaden var begrenset, og vil bare etterlate seg et svært lite synlig arr.

«Retten finner ikke at det er sannsynliggjort fremtidig inntektstap for fornærmede som følge av tiltaltes handling. Retten viser til at såret grodde etter cirka 14 dager, og at fornærmede ikke mistet noen eksamener som følge av den skade han ble påført».

Det eneste 29-åringen ble tilkjent var 5465 kroner for økonomisk tap i forbindelse med legeregninger.

Frikjent av flertallet

Retten endte opp med å frikjenne medstudenten for voldsepisoden. Her delte retten seg i to, hvor flertallet mente at siden 29-åringen provoserte tiltalte ved å først slå han i ansiktet, var bittet å anse som en rimelig reaksjon.

Mindretallet mente derimot at bittet var en for grov reaksjon til at 23-åringen skulle frikjennes.