TROND NYGARD-STURE

ANNIKEN MJAALAND (foto)

— En hyggelig handel, sier Vemund Nordvik.

Dokkeveien 13 ble annonsert for salg av Postbanken Eiendomsmegling 21. juni. Prisantydning og takst var henholdsvis 1.950.000 og 2,2 millioner. Huset, som ble solgt av arvingene etter et dødsbo, består av tre leiligheter: En leilighet på 83 kvadrat med fire rom i 1. etasje, en på omtrent samme størrelse men med råloft i 2. etasje, samt en kjellerleilighet på ca. 50 kvadratmeter. Leilighetene trengte oppussing og var ikke seksjonert. At et hus ikke er seksjonert, er en stor hemsko ved salg. Da er det mye vanskeligere å få lån for eventuelle kjøpere.

Seksjonering gull verdt

På vegne av Kristiansand-investoren Kurt Mosvold og selskapet First Venture AS, fikk Vemund Nordvik tilslaget på 2,8 millioner kroner.

I løpet av noen uker ble to av leilighetene pusset opp for ca. 300.000 kroner og eier sendte inn søknad om seksjonering.

Den ene leiligheten ble så annonsert for salg 2. august - denne gangen gjennom et annet kontor i Postbanken Eiendomsmegling - og solgt kort tid etter for 1,7 millioner. Den andre med loft ble solgt uten annonsering for 2,2 millioner.

— Når vi har pusset opp kjellerleiligheten, regner jeg med at vi kan få rundt en million kroner for den, sier Nordvik.

Gevinst: 1,5 mill.

Han anslår kostnaden ved oppussing og finanskostnader ved at det står tomt til rundt en halv million kroner totalt.

Er det riktig, så har Mosvold/Nordvik gjort en svært god handel. Salgssum på 4,9 millioner fratrukket oppussing på 500.000 og kjøpesum inkludert omkostninger på 2,9 millioner. Gevinst: 1,5 millioner. Eller 52 prosent. Handelen skulle dermed stille sterkt i kampen om sommerens beste avkastning.

— Leilighetene er solgt med forbehold om at vi får seksjonert. Får vi seksjonert er dette god butikk. En hyggelig handel. Og seksjonert får vi, spørsmålet er bare om vi må oppfylle noen bygningsmessige krav først. I så fall påløper det gjerne litt mer, sier han.

— Tatt i betraktning at dere kjøpte for 2,8 millioner og selger for mye mer - hva synes du om en så lav prisantydning og takst?

Jeg stusser egentlig ikke over det. Dersom en familie skulle kjøpt, ville de neppe betalt 2,8 millioner for huset. fordi man ikke vet helt hva man kjøper og hva det kan koste å pusse opp. Jeg var også litt usikker på hva vi hadde gjort, men i ettertid har det vist seg å være god butikk, sier han.

BT har vært i kontakt med selgerne av leiegården. I går ønsket de ikke å uttale seg.

- Et smil fra Kristiansand

Nordvik synes heller ikke at mekler kan kritiseres for at det ikke sto noe om mulighetene for seksjonering i prospektet.

— Mekler må være forsiktig med slikt siden det alltid er knyttet usikkerhet om man får seksjonert.

Investor og shippingmannen Mosvold har et og annet eiendomsprosjekt sammen med Nordvik. Men da uten Nordvik som medeier.

— Hva får du for jobben da?

— Et smil fra Kristiansand kanskje?

VERDT HVOR MYE? Taksten for dette huset med tre leiligheter var 2,2 millioner, prisantydning skarve 1,95 millioner. Salgspris 2,8 mill. i slutten av juni. Nå regner kjøperen med å skuffe inn nesten fem millioner ved å pusse opp, seksjonere og selge igjen.