— Vi opplever å ha betydelig støtte både blant folk flest, næringslivet og det offentlige. Dette gjør oss takknemlige og ydmyke. Samtidig er det også et stort ansvar å skulle forvalte gavene, sier daglig leder i Kirkens Bymisjon, Leif Jarle Theis til Bergens Tidende.

Også Frelsesarmeens slumstasjon i Bergen er fornøyd med bergensernes giverglede før jul. Nesten en million kroner gikk til å finansiere utdeling av matpakker til trengende i byen. I julegrytene kom det inn 530.000 kroner, som er omtrent like mye som året før. I tillegg ble det gitt 450.000 kroner fra privatpersoner og bedrifter. Dette er en kraftig økning i forhold til året før, sier slumsøster Marianne Naustdal til Bergens Tidende.

Kirkens Bymisjon opplever gavevekst på alle fronter, men man har ikke endelig oversikt over hvor mye som er gitt i løpet av hele 2002. Men «Lys i mørket-aksjonen» før jul innbrakte hele 1,5 millioner kroner. Året før ble resultatet 900.000 kroner. Kollektene fra BKK's julekonserter i Johanneskirken innbrakte 170.000 kroner, som er nesten 100.000 kroner mer enn året før. Også artistdugnaden like før jul ble en økonomisk suksess med 120.000 kroner til Kirkens Bymisjon.

— Hvordan bruker dere disse pengene?

— Finansiering av tiltakene våre i julen har første prioritet. Men samtidig er finansieringen av lavterskeltilbudene våre også en utfordring. Utenom desember er det fortsatt 330 dager i året, der en del mennesker er sultne og kanskje fryser. Så noe går med til gratis matutdeling i varmestuen i Korskirken, og driften av Åpen kirke og kafé Magdalena.