Brannen ble meldt klokken 04.30 i natt, forteller operasjonsleder Øystein Jarland ved Hordaland politidistrikt.

Da brannvesenet kom frem var det sterk røykutvikling fra matbutikken, som er en Coop Prix og ligger i Skulestadvegen. Brannvesenet fikk raskt kontroll over brannen, men skadene på bygningen er likevel store.

Tre millioner

Erling Nilsen, driftssjef for butikkene til Coop i Hordaland, forteller BT at varer for rundt 1,5 millioner kroner ble ødelagt i brannen. Dessuten har trolig bygget fått skader for et tilsvarende beløp.

Selv om brannen var begrenset til en liten del av bygget, gikk flammene gjennom taket, slik at det må skiftes. I tillegg er det store røyk— og vannskader.

Nilsen er også bekymret for at Coop nå vil miste mange kunder til konkurrenten, som ligger like ved. Det vil trolig ta tid å få gjenåpnet butikken.

Trolig påsatt

BT kunne i formiddag med selvsyn se at brannen høyst sannsynlig er påsatt. Det var to arnesteder, der noen tydelig har tent opp bål på utsiden av kledningen. Bygget består stort sett av betong og glass, men begge arnestedene var på den lille delen som har trekledning.

Politiet etterforsker brannen, og vil foreløpig ikke slå fast noen konklusjon.

STORE SKADER: Selv om bygningen langt fra er totalskadd, har brannen gjort store skader i taket, konstaterer Jostein Ekre fra Skadesentralen. Driftssjef Erling Nilsen i Coop i bakgrunnen.
ARNE HOFSETH
ARNESTED: Trolig har noen tent opp bål langs trekledningen på yttersiden av veggen. Inne i kroken ved inngangen er det andre arnestedet, der brannen gjorde størst skade. Brannvesenet måtte brekke opp deler av fasaden for å få slanger inn.
ARNE HOFSETH