— Jeg så med en gang at det var den samme bilen som i etterlysningen. Jeg er lidenskapelig opptatt av biler, og vet at denne er dyr og spesiell. Jeg sjekket registreringsnummeret, så ringte jeg politiet, sier Nordanger, som er 16 år og foreløpig bare putrer rundt på en scooter.

Bilen vi snakker om er en Nissan Z350 2003-modell, verdt omkring en million kroner med alt ekstrautstyr, og er den eneste i sitt slag på Vestlandet. Jan Ove Folgerøs drøm. Med gule skinnseter.

— Jeg var helt sikker på at jeg aldri ville få se den igjen. Jeg hadde selvfølgelig fått igjen penger på forsikringen, men for meg handler det ikke bare om pengene. Dette er min lady, min baby, og jeg er ikke noen riking som bare kan kjøpe dyre biler når jeg vil. Jeg er en vanlig arbeidskar i anleggsbransjen, og denne har jeg kjøpt i stedet for hytte, sier Folgerø.

Bilen har stått hos Autotema i Fabrikkgaten i flere uker. Folgerø har hatt den inne til service og oppgradering, og har en avtale om at mekanikerne skrur på den innimellom når de har tid. Han bruker den nemlig bare om sommeren. Helst på bare veier nedover i Europa med litt guff på gassen.

— Da Aivon ringte til meg i 10-tiden og sa den var stjålet, trodde jeg at han spøkte, sier Folgerø.

Ikke alarm

Aivon Baretto, daglig leder i Autotema var alt annet enn lattermild. Både Folgerøs bil og to andre biler var stjålet da han kom på jobb i går morges. Bilene sto i en liten garasje tilknyttet verkstedet som ikke har alarm.

— Det ser ut som om de har brukt et brekkjern eller liknende og presset opp porten, sier Baretto.

I tillegg til den spesielle sportsbilen, hadde de også tatt med seg to Mercedeser. Den dyreste, en mørkeblå stasjonsvogn av typen 220 CDI, har en verdi på 350.000 kroner. Den andre bilen, en svart C220 CDI sedan, ville kostet 280.000 kroner. Begge var uten skilter. Da BT gikk i trykken, var ingen av disse kommet til rette.

Muligens uten forsikring

Det som skulle være en rolig avslutningsdag før jul, ble en av årets mest hektiske arbeidsdager for Baretto. På toppen av det hele eier han den ene Mercedesen, og først i dag har han tid til å sjekke om han har forsikring som gjelder.

— Jeg tok av skiltene på den for fire dager siden. Planen var å registrere den igjen etter nyttår. Spørsmålet er om jeg sa opp forsikringen i samme slengen, sier Baretto oppgitt.

Politiet trodde først at det var profesjonelle tyver som hadde stjålet de tre bilene, og muligens fraktet dem raskt av gårde med trailer. En taxisjåfør hadde nemlig sett en trailer i området i 07-tiden i går.

Ettersom sportsbilen ble funnet i Fredrik Stangs gate, bare noen kilometer unna, kan det se ut som om det hele er mindre gjennomtenkt enn først antatt.

— Det ser ikke fullt så organisert ut nå, men vi vet ikke helt ennå. Det er mulig de er blitt redde i forhold til sportsbilen fordi den er så spesiell og så synlig, sier Trygve Hillestad, informasjonssjef i Hordaland politidistrikt.

Finneren ønsker kjøretur

Nordanger som lokaliserte bilen, hadde ikke noe annet enn en hektisk arbeidsdag hos Rema 1000 etter å ha meldt fra om milliongliset i 14-tiden.

— Det hadde vært fint med finnerlønn. Jeg kunne tenke meg en tur i den bilen, sier 16-åringen.

Eieren er ikke vanskelig å be.

— Har han sagt det? Ja, du kan skjønne at han skal få seg en tur i bilen. Men det kan ikke bli i dag. Jeg kjørte den tilbake til verkstedet med sommerdekk og løse deler. Jeg skal ringe til ham, og så tar vi oss en tur på en fin vårdag.

NERVØS: I seks lange timer var Jan Over Folgerø sikker på at han aldri ville se det han kaller babyen sin igjen. Bilen han kjøpte nesten ny i Tyskland i 2003, en Nissan Z350, var blitt stjålet fraverkstedet der den sto på service. FOTO: EIRIK BREKKE
BILFRELST: Jan Kjetil Nordanger(16) fant bilen like utenforhjemmet sitt. Nå drømmer han omen kjøretur.