Ekteparet har flere ganger blitt drapstruet. De mottok blant annet et trusselbrev kun kort tid etter at millionærfruen ble brutalt ranet i fjor høst.

Minst tre brev

Etter det Bergens Tidende erfarer skal millionærene ha mottatt minst tre trusselbrev det siste året.

Det første brevet kom i fjor sommer. Avsenderen skal ha krevd en del av familiens formue på over 20 millioner kroner, ellers ville det få dramatiske konsekvenser for dem.

Politiet vil ikke kommentere detaljene i brevet, men det er ikke tvil om at ekteparet ble utsatt for svært alvorlige og konkrete trusler.

14. november i fjor ble den da 70 år gamle kvinnen brutalt ranet i sitt eget hjem. Hun ble blant annet bakbundet og truet med et håndvåpen. Raneren fikk bare med seg noen tusenlapper, mens kvinnen pådrog seg hjerteinfarkt som følge av overfallet.

Kort tid etter at kvinnen ble utskrevet fra sykehuset, mottok familien det andre trusselbrevet.

Ikke i familie

Kilder bekrefter overfor Bergens Tidende at familien skal ha blitt truet flere ganger i løpet av vinteren og våren 2003. Utpresseren skal ha krevd større pengebeløp, men familien betalte ikke ut en eneste krone. I stedet sendte de alle brevene videre til politiet – uten at disse ledet etterforskerne til gjerningsmannen. Brevene skal ha vært en enorm påkjenning for ekteparet. Kvinnen var svært preget av det brutale ranet, og visste at brevskriveren var troende til å gjøre alvor av truslene.

I sommer ble familien nok en gang forsøkt presset for penger. Dette brevet ledet politiet til 30-åringen som nå er siktet for både utpressing og ran.

30-åringen er bosatt i samme bydel som ekteparet, men skal ikke være i slekt, eller på annen måte ha noen tilknytning til familien. Politiets teori er at mannen har fått kjennskap til ekteparets store formue, og derfor plukket dem ut som potensielle ofre.