Bergen tingrett mener det er fare for at kvinnen kan gjenta alvorlige voldshandlinger dersom hun slipper løs. Derfor ga de påtalemyndigheten medhold i kravet om fire nye uker bak murene for den døve kvinnen, som er siktet for drapsforsøk.

Kvinnen i 40-årene har fra før av sittet fengslet i fire uker, etter knivdramaet som skjedde i en leilighet i søndre bydel fredag 13. juni.

Kvinnen hevder hun ikke husker noe som helst fra timene verken før eller etter at samboeren ble stukket. Det skal heller ikke være noe foranledning som kan forklare voldsepisoden.

I går møtte hennes samboer opp i Bergen tingrett med ønske om å få forklare seg for dommeren. Han ønsket sin samboer hjem så snart som mulig. Han ser på det som skjedde som et engangstilfelle, og tror ikke at sin kjære vil stikke ham med kniv igjen.

Dommeren ønsket derimot ikke noen slik forklaring, og viste til at retten fra før av var kjent med mannens synspunkt på saken. Politiet har søkt å finne et motiv som kan forklare ugjerningen, som nesten tok livet av mannen.

— Dette er en meget spesiell sak. Kvinnen har ikke gitt annen grunn enn at hun fikk blackout. Bakgrunnen for at kvinnen er siktet for drapsforsøk, er i hovedsak begrunnet i skadene fornærmet er påført. Stikket i brystet var svært nær hjertet. Legen viser til at stikket var nær ved å være dødelig, sier politiadvokat Jannicke Fløystad i Hordaland politidistrikt til BT.

Kvinnen er ikke tidligere straffedømt. Da knivstikkingen skjedde var både kvinnen og hennes samboer ruset på alkohol.