Kronprinsparet har den siste tiden engasjert seg sterkt i miljøspørsmål. I fjor bestemte de seg for å betale frivillige klimaavgifter på alle sine flyreiser. Da han skulle til Bergen for å delta på NHH-Symposiet i dag, valgte han å ta nattoget.

— Det stemmer at han reiste med tog, sier informasjonsrådgiver Sven Gj. Gjeruldsen ved Det kongelige slott til bt.no.

Da kronprinsen ankom Bergen stod politieskorte og en litt mindre miljøvennlig limousin og ventet.

Se video!

Til tross for det kongelige miljøengasjementet, har kronprinsparet også fått kritikk for sin ekstragavante livsstil. I fjor skrev avisen Fædrelandsvennen skrev blant annet på lederplass at "Kronprinsessen bærer kjoler og hatter nok til å brødfø en afrikansk familie i årevis. Flyturer til europeiske motehus for å handle håndvesker og barnetøy, tilsvarer energiforbruk nok til noen landsbyer."

Den celebre gjesten tok strake veien til NHH-Symposiet i Sandviken i morges. Etter å ha blitt tatt i mot rektor Jan I. Håland strenet han inn for å høre sjefredaktør Anne Aasheim i Dagbladet snakke om moderne lederskap .

Kronprinsen skal også høre administrativ direktør i Arla Foods Norway, før han spiser lunsj med representanter for NHH og foredragsholderne.

Bergen er velkjent for kronprinsen, som bodde i byen da han var kadett på Sjøkrigsskolen. Senere har han vært her flere ganger både på offisielle og private besøk. For et knapt et år siden vakte det oppsikt da kronprinsparet, prins Sverre Magnus og Marius dukket opp på Akvariet. Da var de i byen i forbindelse med et vennebryllup.

Etter det Bergens Tidende har grunn til å tro returnerer kronprins Haakon tilbake til Oslo allerede i ettermiddag. Da skal han ta fly.

VELKOMMEN: Rektor Jan I. Håland tok imot kronprins Haakon. Ordfører Friele måtte finne seg i å stå i andre rekke.