Fra i morgen skifter været noe, og resten av uken vil handle mer om vind og nedbør enn sol og nattefrost.

— De veldig kalde nettene tar slutt, det ser ut som natt til i morgen blir den siste på en stund. Fremover er det vinden vi vil merke mest, i tillegg til at nattetemperaturene blir mildere, sier Storm-meteorolog Stig-Arild Fagerli.

Temperaturene vil ligge nokså stabilt rundt nullpunktet resten av uken. Både Yr og Storm melder knappe plussgrader i en uke fra og med torsdag.

Litt sludd og snø

Et lavtrykk som ligger midt i Nord-Atlanteren beveger seg sakte østover mot norskekysten, men den kalde luften over Sør-Norge vil - slik prognosene er nå - gjøre at lavtrykket stopper i Nordsjøen. Derfor vil det meste av nedbøren holde seg ute på havet.

MILDERE: Fremover blir været «snekent». ARKIVFOTO: JAN M. LILLEBØ

— Vi får bare noen dryss innimellom. For bergensområdet vil det være i grenselandet mellom sludd og snø. Jeg ser for meg mest snø, men ikke de store mengdene, sier Fagerli.

Fra torsdag morgen til fredag kveld ligger prognosen på rundt ti millimeter nedbør.

— Men det er potensial for en del nedbør. Denne fronten presser jo på fra vest, så hvis ting forskyver seg, blir det fort mer.

Vind vil gi ruskevær

Uansett får vi økende sørlig til sørøstlig vind og en mer skyet værtype. Fra onsdag og noen dager fremover ventes stiv til sterk kuling langs kysten.

— Så selv om det ikke er de store nedbørsmengdene, kan det oppleves som ruskete, sier Fagerli.

- Hva med skiføret i fjellet?

— Det vil være kuling også i fjellet. På topper som er utsatt for vind, og der det ligger en del snø, vil det nok føyke en del. Men i helgen blir det bra. Da bygger høytrykket seg opp igjen, og da vil det også ligge nysnø der.