— He, he... ja... Det er nok slik at Herman Friele som kommer utenfra vil trenge noe tid for å klare å avvikle bystyremøtene på en håndterbar måte. Men jeg har tillit til at han vil utvikle seg på en positiv måte. Men nå fremstiller du ikke dette som at jeg er kritisk til Herman Friele, sier KrFs Trygve Birkeland.

Frps Liv Røssland sier hun er fornøyd med Friele.

— Jeg synes Herman Friele har vært flink. Han har vært veldig snill som møteleder, en gentleman som trodde at en avtale var en avtale, sier Røssland, og sikter til avtaler om taletid med de ulike partigruppene.

Hender det at du savner Kristian Helland?

— Jeg har aldri lagt skjul på at Kristian Helland, når han tok over for Ingmar Ljones, gikk vi inn i en ny tid. Møtene ble mye bedre. Helland var raus og veldig inkluderende.

— Så det Friele gjør er som å hoppe etter Wirkola?

— Herman Friele hopper etter Wirkola, og det er ikke så enkelt.

Aps Terje Ohnstad er kritisk. Han var en av dem som etter forrige bystyremøtet ba om at møteledelsen ble bedre.

— Ordføreren må prøve å få flest mulig saker igjennom. Da bør en sette strek når alle partier har fått kommet til orde, men han har jo ikke satt strek i en eneste sak ennå, sier Terje Ohnstad, når vi spør han et par timer etter at Herman Friele har tatt over ordførerklubben.

— Savne du Kristian Hellands møteledelse.

— Ja, det gjør jeg.

Også RVs Torstein Dahle savner Helland.

— Friele har problemer. En stund skrev jeg det på kontoen på manglende trening. Etter hvert mener jeg vi må kunne forvente at møteledelsen var mer proff og målrettet.