— Hun har ikke gjort noe mer skade, så vi har bestemt oss for å avvente. Den siste tiden har hun holdt seg mer borte fra veien, og det er et godt tegn. Vi håper det betyr at det ikke blir flere problemer. Samtidig er det inhumant å avlive et dyr med valper. Det ønsker vi heller ikke å gjøre, sier Einar Fortun, oppsynsmann i Luster kommune.

BT fortalte nylig om reven Mikkeline som er blitt så tam at hun nærmest spiser fra hendene til folk. Den har også oppholdt seg mye i veibanen på Sognefjellet, og har gått til angrep på både oppsynsmannens gamasje, og en forbipasserende sin arm.

Det var dette som førte til spørsmål om avliving. Det var også snakk om å sende en hund som finner hi inn i området, slik at de kunne avlive valpene først. Nå er begge deler satt på vent.

— Vi håper nå at folk holder seg unna reven og ikke mater den. Da kan dette ende godt, sier Fortun.

— Ikke gi mat

Samme oppfordring har naturforvalter, Inger Moe, i Luster kommune.

— Det beste som kan skje nå, er at folk helt slutter å gi henne mat og gi henne oppmerksomhet. Hvis folk bare holder seg unna og ikke mater reven, så vil hun trekke seg tilbake dit hun hører hjemme for godt. Da kan denne historien ende godt, sier hun.

Etter saken sto på trykk i BT, har hun fått både eposter og telefoner fra engasjerte hordalendinger som ønsker at Mikkeline og valpene skal få leve.

— Jeg synes det er flott at folk bryr seg om naturen og engasjerer seg, sier hun.

En grunn til at Mikkeline kan ha trukket seg tilbake, kan være det faktum at hun nå må hente mat til valpene sine. Det krever litt mer aktiv innsats, enn at hun dier ungene sine, forklarer oppsynsmannen.

Gode nyheter

— Dette er veldig gode nyheter. Jeg er kjempeglad, forteller Marie Raknes.

Hun er en av mange hordalendinger som har engasjert seg for reven Mikkeline. Ikke bare har hun opprettet en Facebook-side som heter "La Mikkeline og revungene leve". Hun har også rindt naturforvaltningen, Bjørneparken og flere dyrevernorganisasjoner, for å finne løsninger for den sjarmerende og folkekjære reven.

FORNØYD: Marie Raknes er glad for at Mikkeline får leve inntil videre. - Hun skal ikke straffes for noe mennesker har gjort, sier hun. Hun er en av mange som har engasjert seg for det rødhårete dyret.

— Det føles bare så urettferdig at en rev må avlives, fordi mennesker har ødelagt for henne. Da får også mennesker finne løsninger for Mikkeline, mener hun.

Selv har hun fått positiv respons på ideen om å plassere Mikkeline i en bjørnepark. Dette er likevel en lang og utfordrende prosess, hvor det må søkes til miljødirektoratet. Helst håper hun at Mikkeline holder seg i skogen, og får et godt liv sammen med valpene sine.

— Det hadde vært det beste, sier hun.

Farlige revestreker

Dersom det nå skulle oppstå flere situasjoner, hvor reven angriper, kan det ende opp med at kommunen må ty til avlivning, men per nå satser de på at det er slutt på revestrekene og at folk holder seg unna.

— Jeg tror det er ingen som har lyst til at denne reven skal måtte bøte med livet, særlig ikke siden hun har valper, sier Moe.