25 minutter ut i kampen scoret Mette Davidsen sitt andre mål for kvelden og sitt mål nummer 800 for klubben. Den spil-lende assistenttreneren syntes ikke det var noe særlig å feire.

– Det har ikke noe å si. Jeg er ikke så opptatt av å score, sier Tertnes' toppscorer denne sesongen. Hun mener 800 mål ikke er noe særlig å skryte av.

– Det er jo fordelt på ganske mange kamper da, og mye av årsaken er at det er jeg som tar straffene. Hvis man deler på antall kamper så blir ikke gjennomsnittet så høyt, sier Davidsen.

Trener Tore Johannessen mener den tidligere landslagsspilleren har langt viktigere egenskaper enn å score mål.

– Hun er veldig sentral i måten vi spiller på. Det er hennes vurderingsevne som er hennes viktigste egenskap. Hun skiller seg ut fra de aller fleste spillerne i eliteserien, sier Johannessen.

Tertnes' andre superveteran, Hege Vikebø hadde også muligheten til å jubilere i går. Hun måtte score ni ganger for å nå imponerende 900 mål for klubben. Men strekspilleren stoppet på åtte etter å ha brent sine to siste sjanser. Nå må hun vente helt til neste år før hun kan feire.

– Jeg var ikke klar over at jeg måtte score ni mål, men jeg satser på at jeg klarer å score ett mål til i løpet av sesongen, ler Vikebø.

Mette Davidsen.
Bjørn Erik Larsen