• Den kom i en enorm fart over grantoppene, og gikk rett ned mot bakken. Jeg hørte et drønn i det fjerne, sier et vitne.

Bt.no har fått flere henvendelser i kveld fra tipsere som har sett en meteor på himmelen. Stavanger Aftenblad og Haugesunds Avis melder om det samme.

Terje Haugom i Kronåsveien fikk nesten nærkontakt med meteoren.

Hørte drønn i det fjerne

— Jeg var ute og gikk kveldstur, da jeg plutselig så en grønn prikk på himmelen. Den ble større og større, før den i en helsikes fart fôr rett ned over grantoppene mot bakken. Det var et lysglimt som bredte seg utover og jeg hørte et drønn i det fjerne, sier Haugom til bt.no.

Han så meteoren rundt klokken fem på ni i kveld.

— Jeg vil tro man kan finne stedet hvor den slo ned. Det var sør på Smøråsen eller ovenfor Bjørnevann i turområdet, sier han.

Uforutsigbare

Leder for Bergen Astronomiske Forening (BAF), Kjell Kloster, sier det er svært sjeldent at man kan plukke opp biter av meteoritt fra bakken etter en smell.

— De fleste brenner opp på vei ned. Det kan selvfølgelig skje at man kan finne dem igjen på bakken, men det er årevis mellom hver gang det skjer i Norge. Det vanligste er at de blir borte i atmosfæren, sier han.

Kloster og BAF visste ikke om fenomenet på forhånd.

— Meteorer er vanligvis bare lystglimt som går over himmelen. De er veldig uforutsigbare, sier han.

Alle vitnene bt.no har snakket med, sier at meteoren var på størrelse med en håndball.