— Vi har registrert flere aktører i ølsmugling som tidligere smuglet sprit. Vi prioriterer ikke ølsmugling spesielt, men holder oss til rutinekontroller. At vi likevel har beslaglagt så mye øl, overrasker meg, sier Ottesen til BT.

I forrige uke skrev avisen Firda at smuglerøl flyter i Førde. Nå får BT opplyst at politiet jobber iherdig med å komme smuglerøl til livs. Politiet har lagt lokk på etterforskningen.

— Jeg kan bekrefte at det jobbes opp mot ølsmugling. Vi utelukker ikke at det er organisert. Det er for tidlig å gå i detalj om etterforskningen, sier lensmann i Førde, Kjell Fonn.

Verken Sunnhordland eller Hordaland politidistrikt har iverksatt øletterforskning, til tross for gjentatte meldinger om mye smuglerøl på Vestlandet.

Ifølge politiførstebetjent Reidar Borlaug i spesialseksjonen ved Hordaland politidistrikt finnes ingen konkret strategi i forhold til smuglerøl.

— Vi må ha klare indikasjoner om at et stort parti er på vei til Vestlandet for å iverksette en spaningsoperasjon. Men dette kan være, og jeg tror det er mye større enn folk aner, sier Borlaug.