— En må våge litt for å ha det kjekt, smilte styremedlem Kaj Wigum i Bergen Roklub da gjestene fra Hatlestadlia bofellesskap var vel kommet på vannet.

Det var ungdommene i roklubben som hadde invitert beboere fra flere HVPU-kollektiver til grillfest ved Nordåsvatnet, og kanskje en liten båttur. Dessverre var gjengen fra Hatlestadlia de eneste som møtte, men de fikk til gjengjeld en opplevelsesrik dag i solskinnet.

Krevende båt

Grillede pølser og cola i vannkanten var svært populært hos de besøkende, men kunne ikke konkurrere med spenningen som fulgte da roklubben ville ha de fire med ut på vannet.

Noen var ivrigere enn andre etter å sette seg i båtene, men alle kom seg utpå. Kristian Breivik og Torgeir Herfindal fikk prøve seg som roere sammen med roklubbens Lena Hundven, og de to klarte seg meget bra.

— Det er en krevende båt som vi ikke pleier å slippe helt uøvde uti, men dette ser jo ut til å gå veldig greit, sa styremedlem i Bergen Roklub, Kaj Wigum mens han betraktet de glade roere ute på vannet.

Durkdreven roer

Med Torgeir Herfindal i båten var det kanskje ikke så rart at roturen gikk så glatt.

— Det så ut som om du hadde gjort dette før?

— Ja, det har jeg også, smilte Torgeir.

— Hvordan var turen?

— Det var kjempegøy, strålte han sammen med sin roerkollega Kristian, som ute på fjorden fikk både vink og skryt fra Anne Skålevik og Mette Hansen i følgebåten.

Omsorgsarbeider Torill Wedaa ved Hatlestadlia satte også pris på roklubbens invitasjon.

— Beboerne har godt av å få oppleve litt nytt. Det blir mye klubb med dans og coladrikking til vanlig, så dette er en kjærkommen avveksling.

DREVEN: Bergen Roklub inviterte til grillfest og tur på fjorden lørdag, og Lena Hundven instuerte de ferske roerne Torgeir Herfindal (t.v.) og Kristian Breivik (midten). Men Torgeir innrømmet etterpå at han ikke var så helt fersk i faget likevel…
FOTO: MARTE ROGNERUD