Klokken elleve kom kaken på kateteret. Sjette klasse på Selbjørnen skule i Austevoll har litt å feire. Både Tamara og Nikolai fyller elleve i dag, den 11.11.11. Men Nikolai har enda et 11-tall å slå i bordet med.

Han ble nemlig født klokken elleve. Skulle det bli flere ellevetall, måtte han vært født klokken 11 minutter over 11.

Sammentreff

Mødrene til både Tamara og Nikolai var fjorten dager over termin (nei, ikke elleve) og ventet på fødslene på Kvinneklinikken i Bergen for elleve år siden.

— Tamara kom først til verden om morgenen, mens Nikolai kom like før klokken elleve, sier Henriette Mathisen, moren til Nikolai.

Siden har de gått sammen i både barnehage og skole og feiret bursdagene sammen.

For et par år siden gikk det opp for Nikolais familie hvilken samling av 11-tall som kom til å inntreffe i dag. Men legger ikke mer i det enn at det er et pussig sammentreff.

Elvis?

— Det er jo litt gøy, sier mamma Henriette.

Klassen synger «Happy birthday» og de to jubilantene blåser ut sine elleve lys. Aldri mer kommer så mange ellevetall til å møtes for de to. Klassen teller ned mens sekundviseren går mot klokken elleve.

- Er det noen i klassen som har bursdag den 12. desember?

Alle rister på hodet, heldigvis. Ellers måtte vi kommet tilbake neste år når noen kunne blitt tolv den 12. i 12. Kanskje klokken tolv, til og med.

- Har du vurdert å døpe Nikolai om til Elvis?

— Nei, hvorfor skulle jeg det? Har Elvis bursdag i dag også?

Henriette Mathiesen må tenke et lite øyeblikk før hun ser det siste ellevetallet som kunne vært med i samlingen.