Hordaland har ennå ikke kommet helt til hektene etter at ekstremværet «Nina» feide over fylket i helgen. Fremdeles er det veier som ikke er ryddet, og folk som sitter strømløse i husene sine.

Dessverre er det lite godvær i vente de neste par dagene, ifølge Meteorologisk institutt.

Stiv kuling, hagl, regn

— Nå ligger det veldig mange byger i havet vest for oss. De er ventet å komme innover Vestlandet utover dagen, med både regn, hagl og torden, sier vakthavende meteorolog Martin Granerød.

I høytliggende strøk kommer nedbøren trolig som sludd eller snø.

Kartet viser alle registrerte lynnedslag det siste døgnet.
Statnett/SINTEF

Vinden blåser fra sørvest, og det blir periodevis stiv kuling på kysten, altså vindhastigheter opp mot 17 m/s. Utover kvelden er det ventet at vinden dreier mot sør og avtar noe i styrke.Meteorologisk institutt forventer imidlertid at vinden tar seg opp igjen i morgen, med periodevis sterk kuling på kysten. På nordvestlandet, ved Stadt, er det sågar mulighet for liten storm.

Ellers forventes det regn, hagl og torden langs hele vestlandskysten, også på onsdag.

— Når det gjelder torden er et aldri helt godt å vite. Men det er observert veldig mye torden over havet, og vi forventer at dette vil komme inn over store deler av Vestlandet i dag og i morgen, sier Granerød.

Fortsatt stor snøskredfare

Meteorologen har også en klar oppfordring til bilistene:

— Det har kommet mye snø. I kombinasjon med sterk vind gjør det at snøskredfaren blir stor. Folk som skal kjøre over fjellet bør sjekke føre- og veimeldinger.

Ifølge NVE er det forsatt stor snøskredfare - faregrad 4 - i Hordaland.

«Middels store naturlige skred forventes. Unngå skredterreng», skriver NVE på nettstedet varsom.no.