Det ble målt vind med 73 knop middelvind på Kråkenes fyr like sør for Stad i går morges. Dette er ti knop over laveste grense for orkan. Svinøy fyr nord for Stad meldte om en middelvind på 60 knop og med 76 knop i kastene. Det ble målt full storm både på Finse, Haukeli og Filefjell. Vinden løyet ut på dagen, men tok seg opp igjen utover kvelden i går.

Vakthavende meteorolog Dag Kvamme ved Værvarslingen på Vestlandet sier til Bergens Tidende at det blir mye vind i Hordaland og Sogn og Fjordane de nærmeste dagene. Onsdag vil vinden dreie på sør og gi liten storm på kysten og i fjellet på Vestlandet sør for Stad. Ut på ettermiddagen vil vinden stilne av noe.

Natt til torsdag øker vinden igjen og dreier til nordvest. Igjen vil det blåse liten storm i dette området. Utover dagen torsdag løyer vinden igjen. Torsdag kveld øker det til liten storm på kysten av Hordaland og sterkt storm nord i Sogn og Fjordane. Samme vinden vil ramme høyfjellet i de to fylkene.

I går sendte Meteorologiske Institutt ut varsel om ekstreme værforhold langs kysten av Møre og Romsdal og Sør-Trøndelag sør for Trondheimsfjorden. Årets første storm fikk navnet Agda. Det blåste kortvarig full storm utsatte steder over land, men minket raskt ut på ettermiddagen.