— Tordenværet fortsetter utover natten og morgendagen. Torsdag kommer det inn et lavtrykk som gjør at vi får en periode med sammenhengende regn. Fra torsdag kveld går det over til byger igjen, sier meteorolog Mette Skjerdal ved Vervarslinga på Vestlandet.

Mindre vind

Hun kan fortelle at det ikke er så uvanlig med tordenvær på denne årstiden, selv om det har vært mye denne sesongen.

— Det som utløser tordenværet er at det kommer kald luft fra nord, som blir varmet opp når den kommer over havet, sier Skjerdal.

Det er altså ventet mye regn de neste dagene, selv om det kan komme en liten pause onsdag kveld. Den verste vinden ser vi ut til å være ferdige med.

— Vindstyrken ligger på liten og stiv kuling på kysten, men torsdag kan det blåse opp til liten storm utsatte steder først på dagen, sier Skjerdal.

Flere strømløse

Tirsdag kveld ble 620 husstander mellom Seim og Knarvik i Nordhordland strømløse. Det samme gjelder 200 husstander i Frøyset i Masfjorden. Strømmen forsvant like før klokken 21 tirsdag kveld.

— Vi har allerede store mannskaper i disse områdene etter uværet i helgen, sier Anne Mette Tuvin, kommunikasjonsrådgiver i BKK. Tidligere i kveld regnet BKK med at feilen ville være rettet innen midnatt, men det holdt ikke stikk.

— Det viser seg at det er en transformator som er slått ut av lynnedslag, så det vil ta litt lengre tid å utbedre feilen. Vi har folk i området og jobber med å få strømmen tilbake så fort som mulig, sier Tuvin.

Hun ber folk sjekke jordfeilbryteren.

— Ofte slår lynet ut jordfeilbryteren. Det kan være grunnen til at lyset går i boligen, sier Tuvin.