Om Ordfører Trude Drevland selv er interessert i tennis, vet vi ikke, men hun var blant de rundt 400 menneskene som dukket opp på åpningen av nye Bergen Tennisarena lørdag ettermiddag. For å klippe det røde båndet, vel og merke.

Det tok ikke mer enn ni måneder å ferdigstille Bergen Tennis Arena, Paradis Tennisklubb sin nye flerbrukshall på 5300 kvadratmeter. Og 62 millioner.

Leder i hallkomitéen, Per Grieg i Grieg Gruppen, har bidratt med åtte millioner til prosjektet. Resten er finansiert gjennom lån, egenkapital, momsrefusjon og tippemidler. Bergen kommune har stilt som garantist på lånet.

— Med tanke på at det er et idrettslag som står bak, og det meste er gjort basert på frivillig arbeid, er det ganske unikt, sier daglig leder for Bergen Tennis Arena, Tor Fredrik Kayser Berg.

— Trenger anlegget

Tennishallen huser seks flunkende nye tennisbaner. Men den nye tennishallen er på langt nær nok for å dekke tennisbehovet i Bergen, mener daglig leder i Bergen Tennis Arena, Tor Fredrik Kayser Berg.

— Selv med nye Bergen Tennis Arena har Bergen fremdeles for få baner, men det er et godt steg i riktig retning. En tennisklubb fortjener og bør ha en arena der publikum kan trene og spille, sier Berg.

Selv om tennis i norsk sammenheng ikke er blant de største sportene, er det en av de viktigste på verdensbasis, forklarer Berg.

— Skal man få bredde og interesse for sporten, trenger vi et slikt anlegg. Bergen og bergensere fortjener det.

TIL HVERDAG OG FEST: Den nye storstuen har lagt til rette for konferanser, selskaper, konserter og messer, i tillegg til idrettsaktivitet.
Eirik Brekke

— Bergensere er interessert

Ifølge Berg er ca 1100 tennisspillere organisert i klubb i Hordaland.

— Men ut over det er mange som spiller uten å være organisert, sier han.

— Tennisinteressen i byen er stor, og det er et behov og en etterspørsel etter baner. Bergensfolket er interessert, det er ikke tvil om det.

Planen er å også bruke hallen til andre arrangement.

— Dette skal være en flerbrukshall, som andre idretter også kan bruke. Tennis blir hovedaktiviteten, men vi tenker idrett generelt, og åpner også for å arrangere konserter og sånt der. Skal du drifte et sånt bygg trenger du en viss inntjening.

I tillegg til vanlig tennistrening, skal de også holde kurs for barn, og vil satse på mot en voksen kundegruppe.

— Området, med bergenshallen og turnhallen like ved, så det er et bra sted for idrett. Bybanen gjør også at vi ligger godt til. Men vi har også kunder som kjører langt for å trene her. Fordi det ikke er nok tennisbaner, er de villig til å komme opp hit for å trene, sier Berg.

FORNØYD: Per Grieg (til Venstre), ordfører Trude Drevland og daglig leder Tor Fredrik Kayser Berg er fornøyd med åpning av den nye tennishallen på Slettebakken.
Privat