Snøfallet fredag morgen har ført til trafikkaos en rekke steder i Hordaland.

— I løpet av formiddagen vil temperaturen stige, så dette snøkaoset er høyst forbigående. Snøgrensen, som nå er helt nede på null, vil stige til 400 meter, sier Steinar Skare, meteorolog ved Vervarslinga på Vestlandet.

Starten på lørdagen vil imidlertid se nokså lik ut, ifølge meteorologen, og det kan være lurt å la bilen stå til formiddagen.

VÅTT OG KALDT: Bergen i 08-tiden fredag morgen.
YRS VÆRRADAR

— I kveld klarner det opp, noe som kan gjøre at det går ned mot null grader de fleste steder, til og med her i Bergen. Så det er fare for at det som er igjen av fuktighet kan fryse på i veibanen, sier han.

Fredag: Storm

Frem til i morgen må vi belage oss på klassisk vestlandsvær: Vind og nedbør, kanskje storm.

— Det blir en del nedbør i løpet av fredagen, kombinert med sterk vind nå i formiddag. Langs kysten ventes sterk kuling, kanskje liten storm, men det er usikkert, sier Skare.

Temperaturen vil ligge på 5-6 grader utover dagen, og nedbøren vil gi seg i 14-15-tiden, ifølge prognosene fra Yr og Storm.

Lørdag: Mer snø

Utover ettermiddagen og kvelden minker det til bris og klarere vær, før en ny front treffer Vestlandet lørdag morgen.

— Da blir ikke vinden like sterk som i dag, mer liten kuling langs kysten. Det blir fortsatt nedbør, men ikke like mye som i dag. Det kan begynne som sludd og snø, snøgrensen vil være ganske lav også i morgen tidlig. Det er ikke utenkelig med en reprise av dagens situasjon, sier Skare.

Utover formiddagen vil temperaturen stige til 6-7 grader. Det er ventet ganske lite nedbør i form av jevnt bygevær.

Søndag: Bedre

Søndagen blir betraktelig bedre, sier meterologen. Temperaturen vil stige noen grader til opp mot ti pluss på dagtid.

— Det blir mest skyet, litt regn og vind. Mandagen er ganske lik søndagen, mens tirsdagen ser ut til å bli finest, med 12-14 grader og perioder med sol. Så kanskje er det siste rest av vinter vi får i dag og i morgen, sier Skare.

Ifølge langtidsvarselet vil onsdagen og torsdagen bli varmere, før det blir kaldere og våtere igjen inn mot neste helg.

SNØKAOS: - Det er ikke utenkelig med en reprise av dagens snøkaos lørdag morgen, sier Skare.
2211-TIPSER