• Vi var veldig underbemannet, sier franchisetakeren.

Natt til søndag 28. august knipset en bt.no-leser disse bildene fra McDonald’s på Torgallmenningen i Bergen. Maten flyter utover gulvene, og ifølge tipseren var det få eller ingen til å rydde opp ute i restauranten. Bildene ble tatt i 03-tiden.

— Det var forferdelig ubehagelig. Folk kastet mat og emballasje rett på gulvet. Det gikk ikke an å sette seg ned noen steder, forteller hun til bt.no.

- Jobbet seg ”i hjel”

Hun understreker at de ansatte, alle ungdommer, jobbet seg «i hjel» bak kassene, men at det ikke var noen som ryddet ute i restauranten.

Hun synes restauranten burde se mer respektabel ut, spesielt nå i turistsesongen.

— Vi har mye turister i byen. Mattilsynet hadde nok heller ikke likt det synet, mener hun.

Hun og vennefølget forlot restauranten uten å kjøpe mat.

En ansatt i restauranten bt.no har snakket med, forteller at rot i restauranten er et tilbakevendende problem på tidspunkt som natt til lørdag og søndag.

Bekrefter rot

Franchisetaker (ansvarlig for driften) på McDonald’s på Torgallmenningen, Johan Petter Rå, bekrefter at det var mye rot i restauranten natt til søndag.

— Jeg har fått tilbakemeldinger fra assisterende restaurantsjef om at det var renholdsproblemer denne natten, sier han til bt.no.

Han sier at rotet skyldes bemanningsproblemer, men understreker at det var folk ute i restauranten for å rydde også på natten. Problemet var at det var færre enn vanlig.

— De som var på jobb den kvelden, gjorde sitt aller beste. Likevel beklager vi for kundene som måtte ha følt det utilfredsstillende, sier han.

Aslaug Sandvin fra Mattilsynet sier at hun reagerer som forbuker, men at de ikke fører tilsyn ute i serveringstedene.

— Jeg tror ikke det har noen sammenheng med hvordan det ser ut i lokalet og hvordan det ser ut bak disken, sier hun.

Tusen i timen

Sandvin gremmes over tilstanden på McDonald`s ved nattestid.

— Det er kanskje ubehagelig å tråkke rundt folk for jeg har inntrykk av at det er bedre renhold der ellers, sier hun.

Rå forteller at natt til lørdag og søndag er særdeles travle perioder, og at på en time kan restauranten ha opptil tusen besøkende per time.

— Da sier det seg selv at rengjøring er vanskelig. Det blir en balanse mellom å skulle holde det rent og å ikke tråkke kundene oppetter tærne. Da skiftet på lørdag var over, så det ikke bra ut.

Han forteller at restauranten er opptatt av å holde en standard, både når det gjelder servise og renslighet, og at det hører til sjeldenhetene at det ser ut slik som på bildene.

— Vi har i tillegg nettopp hatt Mattilsynet på besøk, og de godkjente restauranten på alle områder, forteller han.