Til høylytt applaus fra stamgjester og andre gjester ble gaven fra de ansatte på de to dikterstuene overlevert til prest Thor Brekkeflat i Kirkens Bymisjon mandag ettermiddag.

Jan Skulstad, som er direktør for de to dikterstuene, kunne fortelle at de ansatte har hatt en hektisk juleinnspurt. Det har vært knapt med pauser, men de ansatte har i alle fall tatt seg tid til å si fra seg julegaven de får fra bedriften. Pengene går heller til Kirkens Bymisjon. Ledelsen plusset på noen kroner ekstra, og en overveldet Thor Brekkeflat kunne ta med 50.000 kroner til bymisjonen.

I løpet av julen serverer bymisjonen langt over 1000 måltider. På julaften blir det dekket til 300 personer i Korskirken. Tidligere på dagen kan 500 personer benke seg til fest i Banco Rotto sine lokaler.

— Så dette er penger som kommer godt med, sa Brekkeflat, og siterte en av bymisjonens gjester:

— Jeg sliter ikke mellom jul og nyttår. Det er verre mellom nyttår og jul.

— Men med disse pengene er det mulig å strekke julen litt lenger, sa Brekkeflat, som syntes det var spesielt prisverdig at de ansatte selv hadde tatt initiativ til gaven.

Rom for en smule humor ble det også. Siden gaven kom fra et serveringsetablissement og skulle gå til misjonen, hadde Brekkeflat blitt forsikret om at pengene selvfølgelig bare var tjent på mat og mineralvann.

JULEGAVE PÅ FORSKUDD: Thor Brekkeflat (til v.) mottok 50 000 kroner fra de ansatte på Wesselstuen og Holbergstuen. Direktør Jan Skulstad sto for overrekkingen. FOTO: MARIE HAUGE