— Dette var forferdelig. I begynnelsen trodde jeg at heisen skulle dette rett ned. Jeg kaldsvettet og fikk klaustrofobi, forteller Carolina Ossa.

Den uheldige tobarnsmoren er tydelig skjelven etter den skremmende opplevelsen i Klostergarasjen i går ettermiddag. Familien skulle bare ned i 1.etasje for å hente bilen etter handleturen. I stedet ble de sittende innesperret i en trang heis mens de ventet på hjelp.

— Fem sekunder etter at heisen begynte å gå, kom det noen forferdelig lyder. Det smalt og hørtes ut som om noe knakk. Jeg ble helt sjokket, sier Carolina.

Heisen stoppet like under etasjen som har utgang i Markeveien. Carolina trykket straks på nødknappen og fikk kontakt med en operatør som fortalte at hjelpen var på vei.

— Jeg skrek og ropte, forteller hun.

Trenger profesjonelle

Øyvind Vatne og Andrè Olsen fra Bergen Parkeringsselskap var først på plass. De prøvde å få heisen helt ned uten å lykkes.

— Vi har lært noen knep vi kan bruke i slike situasjoner, men når det er noe fysisk galt med heisen kan vi ikke gjøre annet enn å kontakte profesjonelle heismontører og prøve å roe ned de som sitter fast, sier Øyvind Vatne, som leder teknisk avdeling i Parkeringsselskapet.

Først da heismontør Reidar Christiansen kom, klarte de å lirke heisen så nær utgangen at Carolina og Cesar kunne klatre ut med barnevognen.

Episoden i går er det andre heisuhellet på kort tid i Klostergarasjen. Tidligere denne måneden ble ekteparet Rolf og Anna Bergheim stående fast i halvannen time før de ble berget ut.

Vanlig med startfusking

Vakthavende heismontør i Heis-Tek Reidar Christiansen synes ikke det er kritikkverdig at to heiser i samme bygg setter seg fast i løpet av tre uker.

— Det blir ofte slik i en innkjøringsperiode. I Klostergarasjen er det jo svært stor trafikk og da kan det ofte bli litt fusking i starten, sier han.

At det tok 49 minutter å få berget ut mor og barn synes Christiansen heller ikke er urimelig.

— Normalt tar det mellom en og to timer når vi rykker ut etter arbeidstid, sier han

Carolina Ossa på sin side synes det er totalt uakseptabelt at Klostergarasjen har hatt to uhell på tre uker. Nå er hun blitt skeptisk til å bruke heisen i parkeringsanlegget.

— Jeg synes dette er ekkelt, sier tobarnsmoren

<b>LETTET:</b> Carolina Ossa og datteren Sofia (1) er endelig ute av heisen etter 50 trange minutter. I bakgrunnen står Øyvind Vatne og Andrè Olsen fra Bergen Parkeringsselskap.<br/>FOTO: PAUL SIGVE AMUNDSEN