I retten på lørdag kom han for første gang med innrømmelser som er i tråd med det som har vært politiets teori i menneskehandelsaken.

30-åringen innrømmer at barna ble rekruttert i Litauen av en kjenning av ham, og at de ble sendt til Norge for å stjele.

— Holdt ham med selskap

Han hevder at barna visste hva de gikk til, og at alle gjorde det frivillig for å tjene penger.

30-åringen har forklart at kjenningen som rekrutterte barna fra Litauen, pleide å kjøre dem til ulike kjøpesentre og hente dem senere på dagen.

Selv var 30-åringen med, men det var først og fremst for å holde kompisen sin med selskap. Han avviser at han selv har bidratt til å rekruttere det politiet mener er barneslaveri.

Han sier også at han ikke vet hvilke avtaler som ble inngått med barna.

Bevis til høsten

30-åringen er siktet for å ha bidratt til menneskehandelen med trusler og utnyttelse av barn i en sårbar situasjon. Ifølge siktelsen og historien til barna selv, skal de ha blitt lovet jobbmuligheter. Da de kom til Norge, skal det kun ha vært snakk om stjeling.

Barna skal også ha blitt truet med at om de ikke ville gjøre som de fikk beskjed om, ville de bli forlatt alene i Norge.

30-åringen ble fengslet i fire nye uker. Retten ga også politiet medhold i brev— og besøksforbud. Retten etterlyser fortsatt en fremdriftsplan for politiet i saken. Etter planen skal politiet ha bevisopptak i Litauen i september/oktober.