Lise Nilsen ved Vøringsfossen kafeteria publiserte bilder av tissende turister på Internett for å vise hvor håpløse de sanitære forholdene var ved turistattraksjonen. Det fikk Statens vegvesen til å ta affære.

To mobile toaletter ble satt opp, men etter tre-fire dager var det fullt i tanken. Da ingen syntes å ta ansvaret for tømmingen, stengte like godt Destinasjon Eidfjord de mobile utedoene.

— Innkjøringsproblem

Dermed er Lise Nilsen på krigsstien igjen.

— For det første plasseres det to avdankede og utgått-på-dato-doer på en turistplass. Det hadde likevel vært akseptabelt, men når ingen tømmer toalettene, er vi like langt. Dermed er terrenget eneste alternativet for trengende, sier hun til Hardanger Folkeblad.

Nina K. Fromreide i Destinasjon Eidfjord beklager rotet, som hun mener skyldes innkjøringsproblem og misforståelser.

— Det er Miljøpatruljen til Indre Hordaland Miljøverk som skal ha med renholdet å gjøre. De vil være på plass i dag, forsikrer hun.

Turistene lo

Men problemene er ikke over om toalettene tømmes, skal vi tro Lise Nilsen. De midlertidige avlukkene er basert på strømforsyning. Det finnes ikke. Og når det ene toalettet ikke er utstyrt med vinduer, blir det ikke så enkelt for turister og andre trengende å treffe der man skal.

Lise Nilsen har også søkt om å få male toalettene om i det Hardanger Folkeblad kaller «litt mindre skrikende farger». Det har hun foreløpig ikke fått tillatelse til.

— Turistene lo da toalettene kom. De hadde fulgt med i mediene, og ventet seg noe helt annet, sier hun.

BOMMELOM: På nettsiden til Vøringsfossen finner du bilder av turister som går på do i skogen. «Please do NOT use the forest», står det øverst.