Dette forteller talsmannen for gruppen, Jan H. Hansen. Han bodde selv flere år på guttehjemmet rundt 1960.

I gårsdagens BT fortalte tre menn om alvorlige fysiske og psykiske overgrep mot beboerne på Bergens guttehjem på Garnes på 50— og 60-tallet. Etableres neste lørdag.

— Neste lørdag vil vi møtes og offisielt etablere Støttegruppen For Mishandlete Barn (SFMB). Videre vil vi gå gjennom en del rettsprinsipper og forberede stevningen og erstatningskravet. Om vi vil gå inn i eventuelle forhandlinger om forlik, vil jeg ikke ta stilling til nå, sier Hansen.

Han regner med at stevningen, som vil være felles for alle i gruppen, kan være klar i november. Hansen har laget en liste over rundt 60 tidligere elever og ansatte ved hjemmet. Her deles lærere inn i kategoriene "voldelig" og "ikke voldelig".

Navngir ansatte

Hansen publiserte i går en egen side på Internett for støttegruppen.

Han offentliggjorde også en artikkel der han forteller om sine egne opplevelser ved hjemmet. Her blir bestyreren og en person i barnevernet i Bergen nevnt ved fullt navn. En lærer blir nevnt ved fornavn. Alle mottar alvorlige beskyldninger om mishandling og løgn.

— Er ikke dette å gå litt langt?

— Det synes jeg ikke. Vi kan føre sannhetsbevis for alt som står der. Hvis folk reagerer på dette, så vær så god. Dette gjør vi for å få skikkelig fokus på alt det råtne som har skjedd, sier Hansen.

Han mottok i går utallige telefoner fra menn som har bodd på Bergens Guttehjem.

— Alle forteller det samme. Det er umulig å fabrikere en historie som dette. Vi har levende bevis på alt sammen, sier Hansen.