Beffen-skipper John Rebnord handlet resolutt da to unge menn forsøkte å stikke av med pengevesken onsdag formiddag.

— På Bradbenken tidligere i dag kom det om bord to unge karer i 20-årene. De betalte og reiste over. Jeg ble litt mistenksom på dem, for den ene trakk et sånt Palestina-skjerf opp over nesen. Begge hadde også hetten på jakken halvveis oppe, sier Rebnord til bt.no.

Men ingenting skjedde. Mennene gikk av på andre siden av Byfjorden og ble borte.

- De tok billettvesken og løp

Beffen er en liten ferge som går i skytteltrafikk på Vågen i Bergen, mellom Bryggen og Nordnes. Etter noen flere turer så Rebnord at de samme mennene igjen var på Beffen-holdeplassen på Bradbenken.

— Da kom de løpende ned landgangen og skulle inn. De tok billettvesken og løp av gårde, forteller den spreke pensjonisten.

INTET STJÅLET: Tyvene fikk ikke med seg noe fra Beffen, takket være skipperens resolutte inngripen.
Ørjan Torheim

— De brukte vel den første turen til å rekognisere og finne ut hvordan de enklest mulig kunne stjele vesken. Så har de vel antakelig gått rundt igjen for å slå til, sier Rebnord.

Men han ville ikke la tyvene slippe unna. Da tyven med vesken var på vei ut fra Beffen, grep Rebnord etter jakkeryggen hans.

— Da slapp han vesken, slik at den landet helt utpå kanten av båten. Så løp de som noen galninger mot festningen, sier Rebnord, som onsdag ufortrødent fortsatte sine ferder frem og tilbake over Byfjorden.

Ble jaget på land

Walter Fosse, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt, bekrefter at politiet jakter på to menn etter tyveriforsøket på «Beffen». Politiet ble varslet om hendelsen klokken 10.52.

— To menn tar fergen fra Bryggen til Nykirkekaien, før de går tilbake til Bryggen via Fisketorget. Så går de to om bord igjen og prøver å ta pengevesken. Men fergemannen er en handlingens mann, så han jager dem på land før de får tatt noe som helst, sier Fosse.

De to mennene løp fra kaien og i retning Koengen. Politiets innsatsleder på stedet, Anette Rekdal, sier at flere patruljer har lett etter de to tyvene.

— Det var en barnehageansatt som så dem løpe forbi og som tok opp jakten, men de to karene forsvant i mengden. Vi har søkt i området uten å finne dem, sier Fosse.

POLITIJAKT: Flere patruljer har jaktet på de to mennene som løp fra Beffen. Her står politiets innsatsleder Anette Rekdal like ved Mariakirken.
Ørjan Torheim