Nå er presten luta lei av at han og kirkegjengerne må fryse i Guds hus fordi varmeanlegget ikke virker. Sælen kirke i Fyllingsdalen ble bygget for seks år siden.

– Vi har frosset oss gjennom begravelser og gudstjenester et utall ganger. I dag var det 14 grader på kontoret mitt og 12 grader i kirkerommet. Hvis ikke kirken er blitt varmere i morgen, går jeg ikke på jobb, sier Øglænd til bt.no.

Datastyrt varme

Han forteller om problemer med det datastyrte varmeanlegget helt siden kirken var ny.

– Folk har blitt forkjølet og syke av dette. Jeg vet ikke hvem som har ansvaret, om det er Bergen kirkelige fellesråd eller byggherren, men etter seks år begynner dette å likne en byggeskandale. Det er både pinlig og flaut, mener soknepresten.

Under lørdagens konsert i kirken var det så kaldt at folk satt med ytterjakker og hansker på. I dag var grensen nådd, og for første gang har Øglænd sendt folk hjem fra en gudstjeneste.

– Går an å kle seg

Kirkeverge Gunnar Wik var ikke klar over at Øglænd avbrøt gudstjenesten i dag.

– Det er hans valg, og hvis det er ubehagelig å være i kirken, så får han bare stenge. Men det er ikke kaldere enn en fotballkamp, og det går jo an å kle seg, sier Wik.

Han bekrefter at det har vært problemer med anlegget siden kirken ble innviet.

– Det er varmt når det skulle vært kaldt, og omvendt. Vi finner ikke helt ut av problemet.

– Hvorfor har dere ikke klart å løse dette etter seks år?

– Vi håpet jo at når vi kjøper et tipp-topp varmeanlegg, så skal det fungere. Vi må sette oss nærmere inn i problemet på mandag og se om vi kan løse det.

Sokneprest Frode Øglænd er lei av fryse i kirken. I dag lukket han dørene.
Bergens Tidende
Sælen kirke er seks år gammel, og har hatt store problemer med varmeanlegget hele tiden.
ARNE NILSEN
ANBEFALER VARME KLÆR: Kirkeverge Gunnar Wik.