ÅSMUND EGELAND BJARNE KVAM asmund.egeland@bt.no Flere hundre biler står på området, som sannsynligvis er Norges største lagringsplass for brukte Opel-biler. Det brant både i og utenfor den rundt 70 meter lange og 15 meter brede bygningen, som tilhører Blomdals Opelhøgg.

— Bygget er helt utbrent og totalskadd. Det brant både i biler, bildekk og rekvisita, sier brigadeleder Arvid Johannessen ved Bergen brannvesen til BTs nettutgave.

Flere titall biler stod i fyr, og folk som var i nærheten hørte den ene bensintanken etter den andre eksplodere.

Kontroll over brannen Meldingen om den voldsomme bilbrannen kom rundt klokken 18.15. 12 brannfolk fra Arna, Åsane og Fana stasjoner deltok i slukkingsarbeidet. To patruljer fra politiet var på brannstedet. Klokken 19.30 brant det fortsatt, men brannfolkene syntes å ha kontroll over flammene. Klokken 20.30 var brannen slukket. Usikker brannårsak Ifølge førstebetjent Stig Slaatten ved Arna og Åsane politistasjon ser brannen ut til å ha blitt utløst i forbindelse med arbeid på kjøretøyene.

— Brannen kan ha oppstått som følge av arbeid med en elektrisk sag, sier Slaatten til BTs nettutgave.

Ifølge naboer er det aktivitet i bilopphoggeriet både seint og tidlig, og altså også skjærtorsdag. Mange skuelystne De første brann- og politifolkene som kom til stedet hadde sin fulle hyre - ikke bare med å slukke brannen - men også med å holde skuelystne på avstand. Det ble derfor bedt om forsterkninger for å ta seg av disse.

Etterslukking Utover kvelden jobbet brannvesenet med etterslukking. Dette arbeidet pågikk det meste av natt til langfredag.

— Stålplater som lå på taket av bygningen falt ned under brannen. Under stålplatene ulmer det fortsatt, sier Arvid Johannessen.

VOLDSOM BILBRANN: Det oppstod en voldsom røyk- og varmeutvikling som følge av bilbrannen i Arna torsdag. Ifølge brannvesenet var røyken giftig, og naboer ble bedt om å holde dører og vinduer lukket. (FOTO: JAN M. LILLEBØ)