En 48 år gammel politimann ved Hordaland politidistrikt er tiltalt for å ha utnyttet sin stilling i politiet. Han skal ha brukt sin stilling som politibetjent til å få ansatte i et bilfirma til å opplyse om leietaker og leiebeløp på en av firmaets utleiebiler.

— Med bakgrunn i private forhold skal mannen ha fått ut opplysninger gjennom noe som fremsto som en tjenestehandling. Firmaet ville ikke ha gitt ut disse opplysningene dersom de hadde sier førstestatsadvokat Walter Wangberg.

Politibetjenten ble etterforsket av SEFO, det særskilte organet for politisaker. SEFO mente at han hadde utnyttet sin stilling, og Wangberg ga politibetjenten en påtaleunnlatelse for forholdet. Påtaleunnlatelse er den mildeste straffereaksjonen. Mannen nektet imidlertid å godta påtaleunnlatelsen.

— En påtaleunnlatelse er også en straff, og jeg har ikke gjort noe galt. Derfor ønsker jeg at denne saken skikkelig belyst i retten, sier politibetjenten.

— Det er uenighet om hvorvidt min klient presenterte seg som politibetjent eller ikke, sier advokat Egil Jordan, som representerer politibetjenten.

Politibetjenten ønsker ikke å fortelle hvorfor han ba om å få ut opplysninger rundt leieforholdet av en bil.

— Det er opp til politimesteren å vurdere om dette skal få konsekvenser for politibetjentens stilling, sier Wangberg.

Politibetjenten har ikke vært permittert som følge av etterforskningen mot ham. Dersom politimannen blir funnet skyldig i å ha utnyttet sin stilling, vil han trolig få en bot. Saken skal opp for Bergen tingrett 20. august.