• Jeg er på vei til «sjefen», sa 22-åringen mens politiet avlyttet ham. Minutter senere observerte en politispaner ham hjemme hos faren.

RUNE CHRISTOPHERSEN

Påtalemyndigheten mener samtalen avslører at det var 22-åringens far som forsynte ham med narkotika. Far og sønn er i Bergen tingrett tiltalt for kjøp og salg av hele ni kilo amfetamin.

I går fikk retten høre flere opptak av telefonsamtaler, der 22-åringen angivelig diskuterer kjøp og salg av stoff. Flere ganger refererte han til «sjefen», som skaffet ham nye forsyninger og bestemte prisen på varene.

Fryktet torpedoer

I en samtale i september i fjor sa 22-åringen at han var på vei til «sjefen» for å levere penger. Tretten minutter senere avlyttet politiet en samtale mellom far og sønn, hvor de snakket sammen ansikt til ansikt. En politispaner rykket ut og så 22-åringen hjemme hos faren. Observasjonen støttes av at en basestasjon har registrert sønnens mobiltelefon i området.

Han nekter imidlertid for at faren er «sjefen».

— Jeg vil ikke si hvem som leverte meg stoffet. Disse folkene er ganske farlige, sa sønnen.

Han forklarte i retten at han angret på at han begynte med amfetaminhandel, men at han måtte fortsette fordi han hadde opparbeidet seg «kjempestor narkogjeld».

— Jeg hørte at det skulle komme torpedoer og ta meg, sa han.

I en av samtalene mellom ham og faren blir det snakket om et kvantum på tre kilo. I retten hevdet begge at det dreide seg om slankepulveret Herbalife, ikke amfetamin.

- Hvitvasket pengene

Faren hevder han har hatt mange penger mellom hendene fordi han har vunnet 600.000-700.000 kroner på pengespill. Hjemme hos sønnen ble det funnet spillebonger med gevinster for til sammen 870.000 kroner. Statsadvokaten mener dette var et forsøk på å hvitvaske narkopenger.

48-åringens forsvarer, advokat Oscar Ihlebæk, prøvde i går å vise at sønnen har altfor dårlige matematikkunnskaper til å klare å holde orden på et komplisert narkoregnskap.

Forsvarerne mener det ikke finnes holdepunkter for at de tiltalte har handlet med så mye som ni kilo amfetamin.

Påtalemyndigheten har beregnet kvantumet blant annet ved å analysere de tiltaltes pengebruk.

— Dette holder overhodet ikke som bevis, mener 22-åringens forsvarer, advokat Ann Turid Bugge.