Mennene mener kvinnen var svært interessert i dem begge, og at alt som skjedde i sentrumsleiligheten en søndagsnatt i april i fjor, var helt frivillig.

Riksadvokaten er av en annen oppfatning. Han har nå gitt ordre om at mennene, som er henholdsvis 31 og 32 år gamle, blir tiltalt etter den strengeste bestemmelsen i voldtektsparagrafen.

Brutal beskrivelse

Rettspraksis viser at mennene risikerer fire til seks års fengsel dersom de blir kjent skyldig på alle punkter.

I tiltalen blir det beskrevet en svært brutal voldtekt, utført av de to mennene i fellesskap. De er også tiltalt for å ha holdt kvinnen fanget.

Kvinnen har forklart at hun ble slått flere ganger i ansiktet da hun forsøkte å gjøre motstand. Deretter skal de to mennene ha byttet på å voldta henne, og deretter tvunget henne til å utføre seksuelle handlinger. Tid er vanskelig å gjengi, men politiet mener det minst må ha pågått i en time.

Da kvinnen var på toalettet sammen med en av mennene greide hun å rømme bygården og ut på gaten.

Hadde blåmerker

Bare iført et håndkle stoppet hun en bil hvor føreren umiddelbart alarmerte politiet. Det er dokumentert at kvinnen hadde blåmerker i ansiktet, forenlig med de slag hun påstår å ha blitt utsatt for. Hun var også svært oppskaket.

Kvelden startet hyggelig på et utested i byen. Ettersom kvinnen hadde møtt den yngste tiltalte før, ble hun med dem hjem på nachspiel. Det ble også en annen kvinne, som noe senere forlot festen.

Dermed var det bare de tre igjen i stuen. Kvinnen skal ikke ha vært særlig beruset. De to mennene har forklart at de hadde drukket, men ikke så mye at de ikke husker hva som skjedde.

Våknet av bråk

En tredje mann som bodde i leiligheten skal ha våknet av bråk. Politiet mener at den tiltalte 31-åringen da gikk inn og beroliget ham med at det ikke var noe galt på gang.

— Min klient stiller seg helt uforstående til at han skal ha vært med på noen voldtekt. Han erkjenner ikke straffskyld, sier advokat Atle Birkeland, som forsvarer 31-åringen.

Det samme standpunktet har den andre tiltalte. Hans forsvarer, advokat Jørgen Riple, mener politiet ikke har fulgt opp hans anmodning om å etterforske kvinnen.

— Min klient skjønner ikke hvorfor disse beskyldningene kommer. Vi ønsker derfor å finne ut om det finnes en forhistorie som kan forklare anmeldelsen, sier Riple.

Politiet har ifølge Riple ikke fulgt opp hans ønsker.

— Vi kommer til å ta dette opp med statsadvokaten. Det er snakk om en svært alvorlig tiltale. Her står ord mot ord. Da er det viktig at politiet belyser saken fra begge sider, sier Riple.

31-åringen er tidligere dømt for vold. I leiligheten hans ble det også funnet et ulovlig våpen. Utover det er ikke de tiltalte noen kjente navn hos politiet.